28.02.2013 – „Dar cu drag de mărţişor”, campanie umanitară derulată de Fundaţia „Cuvântul care zideşte” a Mitropoliei Olteniei

Evenimente


       Fundaţia „Cuvântul care zideşte” a Mitropoliei Olteniei, derulează începând de astăzi, 28 februarie şi până pe 30 martie, campania umanitară „Dar cu drag de mărţişor”. În cadrul acţiunii, realizate în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, elevi ai unităţilor de învăţământ primar, gimnazial şi liceal din municipiul Craiova, vor realiza diverse obiecte din lut, mărţişoare, medalioane, brăţări, care vor fi comercializate. Fondurile astfel obţinute vor fi folosite pentru a fi ajutat un copil diagnosticat cu sindrom Down precum şi o familie nevoiaşă cu cinci copii minori, care au rezultate deosebite la învăţătură.  Campania a debutat în Piaţa „Mihai Viteazul”, acolo unde reprezentanţi ai Fundaţiei „Cuvântul care zideşte” au expus astăzi mărţişoare din lut, realizate de voluntari, acţiunea urmând să continue şi în cursul zilei de mâine, 1 martie. Din data de 2 martie, aceste mărţişoare pot fi achiziţionate de la sediul Fundaţiei, din str. Mitropolit Firmilian, nr. 3.
       „O parte din suma adunată în această campanie va fi folosită într-o altă campanie derulată în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Nicolae Romanescu, „De la copii pentru copii”, prin care, un grup de elevi voluntari, sub îndrumarea domnului profesor Cătălin Ostroveanu, vor picta saloanele Secţiei de Chirurgie Pediatrică a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova”, a precizat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundaţiei „Cuvântul care zideşte”.
       Campania „Dar cu drag de mărţişor” se va încncheia cu un spectacol care va avea loc în sala de festivităţi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.
 

(Gabriela Popescu)