08.03.2013 – Suferinţa Lidiei Drăghescu, pildă creştinească la începutul Postului Mare

Evenimente


Acum două săptămâni apăreau pentru prima dată în paginile Ediţiei de Oltenia a Ziarului Lumina câteva rânduri despre cazul Lidiei Drăghescu, o fetiţă de numai opt ani aflată în suferinţă. Astăzi, datorită unor persoane cu suflet mare, speranţele de vindecare au crescut şi Lidia, cu ajutorul lui Dumnezeu, poate privi încă odată cu optimism spre viitor.

       Mai sunt câteva zile până la Duminica „Înfricoşatei Judecăţi”. În urechile noastre va răsuna cu siguranţă întrebarea Mântuitorului: „Când am fost bolnav şi m-aţi cercetat?”, adăugând la aceasta că „întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut” (Mt. 25, 31-46). Iată cât de frumos aşterne înaintea noastră Milostivul nostru Părinte pricini potrivite pentru mântuire. Trebuie numai să privim în jur şi, cu ochii sufletului larg deschişi, să ne plecăm măcar o clipă către suferinţa aproapelui nostru. Pilda micuţei Lidia Drighescu, din localitatea gorjeană Tismana-Sohodol, poate fi grăitoare în aceste zile premergătoare Postului Mare.

 
                        Rezultatele unei campanii din suflet, pentru suflet
       Campania umanitară de strângere de fonduri pentru salvarea vieții Lidiei Drăghescu a „trecut cu brio linia de sosire”! Generozitatea tuturor celor care au fost sensibilizați de povestea fetiței s-a manifestat prin implicarea în organizarea unui eveniment sportiv cu destinaţie caritabilă, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu. O determinare fără precedent, cu scop nobil, a generat mobilizarea care a făcut posibilă strângerea sumei necesare tratamentului de care Lidia are atâta nevoie. Astfel, luni seara, 4 martie, din vânzarea biletelor la meciul de baschet demonstrativ dintre echipa Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” (CNTV) și Energia Rovinari, dar și din donații, s-au strâns nu mai puţin decât 12.300 lei care au fost virați în contul Lidiei Drăghescu.
       Dorința creştinească născută din dragoste pentru sora lor în suferinţă a născut în rândul elevilor clasei a X-a A din cadrul CNTV determinarea de a duce la capăt proiectul umanitar. Și-au sensibilizat colegii din liceul lor, care au dovedit că sunt o forță. Exemplul lor a fost urmat de alți colegi și prieteni din celelalte unități liceale din municipiul Târgu-Jiu. Împreună cu profesorii lor au dovedit că se pot uni într-o sală arhiplină a cărei inimă a bătut odată cu inima Lidiei. Bucuria vieții redate unui suflet aflat în suferință nu s-ar fi putut realiza fără sprijinul echipei de baschet Energia Rovinari, Consiliului Local Târgu-Jiu, Instituției Prefectului Gorj, Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Inspectoratului Județean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu” Gorj, Asociației de Oncologie Sfânta Ana, Crucii Roșii Gorj, tuturor elevilor și cadrelor didactice și reprezentanților mass-media locală, dar şi dreptmăritorilor creştini şi cucernicilor preoţi gorjeni care au fost alături de familia Lidiei.
       Mulțumirile în organizarea campaniei „Un joc pentru o viață!” nu se pot opri aici. Cu sprijinul Clubului Sportiv „Pandurii Lignitul Târgu-Jiu” și al Echipei de fotbal „Pandurii Târgu-Jiu” a fost organizată o colectă în rândul spectatorilor, deschiși și ei, prin atitudine și suflet unei drame care poate avea un final fericit. Datorită lor s-a strâns suma de 6.800 lei, bani care au fost virați în contul Lidiei Drăghescu.
Exemplul de dragoste creştinească dat de fiecare participant la această campanie a fost rânduit acum, la începutul Postului Mare, pentru a învăţa că Dumnezeu poate fi găsit mai ales în suferinţa fratelui nostru, după îndemnul Mântuitorului Hristos care spune: „Mai fericit este a da decât a lua!” (Faptele Apostolilor 20, 35; Luca 6, 38).

Diac. Ioniţă Apostolache

Maria Ţicleanu