01.04.2013 – Proiect de catehizare la Paraclisul „Madona Dudu” din Craiova

Evenimente


Paraclisul mitropolitan „Maica Precista de la Dud” a găzduit duminică seară, prima seară de cateheză din cadrul proiectului „Calea Mântuirii”. Implementat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi din încredinţarea IPS Părinte Mitropolit Irineu, proiectul a adunat peste cincizeci de credincioşi din mai multe cartiere ale Craiovei. Alături de aceştia a fost preotul Adrian Trifu, slujitor al paraclisului mitropolitan, şi preotul Cristian Grecu, de la Biserica „Eroii neamului” din Craiova. În deschiderea lecţiei de catehizare, părintele Grecu le-a împărtăşit celor prezenţi din experienţa dobândită în implementarea proiectului „Calea mântuirii” în rândul credincioşilor pe care îi păstoreşte.
„În parohia noastră programul de catehizare a început în urmă cu o lună şi astăzi am ajuns deja la lecţia cu numărul opt. Începutul a fost puţin mai greu, primele întâlniri fiind de familiarizare şi introducere în temă, după care lucrurile au mers de la sine. Acum, pentru credincioşii noştri, cele aproximativ două ore şi jumătate de catehizare pe care le parcurgem în fiecare săptămână în seara zilei de joi, sunt ceva normal. Nădăjduim ca şi aici, la Paraclisul Maicii Domnului, să lucreze Bunul Dumnezeu şi să sădească cuvântul Său cel adevărat în inimile celor care îl ascultă cu credinţă”, a spus pr. Cristian Grecu.
            Tema primei lecţii de catehizare desfăşurată în Biserica paraclis mitropolitan „Madona Dudu” din Craiova a fost „Căutarea credinţei”, fiind susţinută de prelegerea prof. David Frost, prima din cele douăsprezece ale cursului. Lecţiile de catehizare din Proiectul „Calea mântuirii” vor fi predate în fiecare seară de dumică de slujitorii sfântului locaş.

Diac. Ioniţă Apostolache