Şcoala Generală Bucovăţ a găzduit vineri, 5 aprilie, cea de a X-a ediţie a Concursului de cunoştinţe religioase „Bun Creştin”. Activitatea s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Organizaţia World Vision.
Cu o tradiţie de zece ani în spate, Concursul judeţean „Bun creştin” reuşeşte de fiecare dată să trezească interesul elevilor şi profesorilor de Religie din şcolile dojene. Anul acesta, nu mai puţin de 11 echipaje au luat parte la competiţie. Evaluarea a fost pe bază de întrebări tip grilă, formulate după programa şcolară, adecvată claselor I-VIII. Juriul a fost format din cadre didactice de Religie din liceele craiovene.
Rezultatele au fost stabilite prin tragere la sorţi. Fiecare echipaj participant a delegat câte un reprezentant care a răspuns în faţa comisiei de jurizare. La final, fiecare elev a fost premiat de organizatori, primind icoane, cărţi şi dulciuri. „Anul acesta, după zece ediţii de tradiţie care au adus roade din cele mai bogate, competiţia noastră împlineşte o vârstă rotundă. Multumim lui Dumnezeu pentru că ne-a dat puterea să ducem mai departe, neîntrerupt, această tradiţie. Suntem siguri că fiecare participant a învăţat după acest concurs cum să devină mai bun, cum să fie în rânduiala Sfintei noastre Biserici. Ne dorim foarte mult ca şi pe viitor competiţia «Bun creştin» să crească şi poate chiar să o extindem la nivel interjudeţean”, a mărturisit prof. Nicoleta Pascu, cadru didactic la Şcoala Generală Bucovăţ şi organizator al competiţiei. Prof. Claudia Ivaşcu, de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova, membru în juriu, a vorbit despre valoarea educativă a concursului, socotind că „este absolut necesar ca astfel de iniţiative să crească mai mult în cadrul învăţământului nostru. Sunt foarte mulţi copii încă nedescoperiţi care strălucesc în şcolile lor de sat sau de oraş, fără să fie puşi în valoare. Ei bine, prin această întrecere noi le trezim interesul şi dragostea pentru Religie ca disciplină, oferindu-le, prin intermediul competiţiei, piste de lansare şi satisfacţia unei munci răsplătite”. Din partea Organizaţiei World Vision, dl. Marius Cernuşcă şi-a exprimat dorinţa extinderii competiţiei „Bun creştin” şi la nivel de parohie: „Suntem an de an alături de elevii din şcolile doljene şi cred că, pe viitor, ar fi de folos ca acest concurs să se extindă şi la nivel de parohie. În sensul acesta vom putea beneficia de autoritatea clericală, indispensabilă în construirea unui învăţământ religios ortodox şi de calitate”.
Fiecare participant la ediţia de anul acesta va primi ulterior din partea organizatorilor dimplome de merit, semnate de reprezentanţii Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Craiovei, de conducerea ISJ Dolj şi de direcţia Şcolii Bucovăţ.
Diac. Ioniţă Apostolache