10.04.2013 – Conferinţă despre Sfântul Calinic, susţinută de IPS Irineu la Râmnic

Evenimente


 
Mâine, 11 aprilie, în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, va susține la Râmnicu-Vâlcea o conferința cu tema „Sfântul  Ierarh Calinic – model de viață în Hristos”.  Manifestarea continuă seria întâlnirilor duhovnicești „Libertatea creștină în iubirea lui Dumnezeu și a oamenilor”, întâlniri inițiate de către Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, sub egida „Anul  omagial  al  Sfinților Împărați Constantin și Elena” în Patriarhia Română.
În anul 2012, la inițiativa și cu purtarea de grijă IPS Părinte Mitropolit Irineu, au fost aduse în Mitropolia Olteniei moaștele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica,  moment  care a devenit un reper în viața duhovnicească a clerului și credincioșilor din Oltenia.
Conferința, cu tema  „Sfântul  Ierarh Calinic – model de viață în Hristos”, va avea loc de la ora 18.00 în sala „Iosif Episcopul” a Așezământului Pastoral – Social „Sfântul Ierarh Calinic” de la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului.

(Sursa: arhiram.ro)