20.05.2013 – Cercul pedagogic al profesorilor de religie s-a reunit la Băileşti

Evenimente


 
Profesorii de religie din judeţul Dolj s-au întrunit sâmbătă, 18 mai, la Liceul “Mihai Viteazul” din municipiul Băileşti, în cadrul Cercului pedagogic prezidat de părintele profesor Gheorghe Pîrva, inspector la disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Evenimentul a fost deschis cu un cuvânt de primire rostit de prof. Paul Vădeanu, directorul unităţii de învăţământ gazdă, care a prezentat un scurt istoric al şcolii şi performanţele obţinute de elevii acestei instituţii de învăţământ liceal. În continuare, un grup de elevi, coordonat Irina Popescu, a susţinut un scurt concert de cântări religioase, urmat de scenetele „Uneltirea şi trădarea lui Iisus Hristos”, “Cina cea de Taină”  şi “Prinderea Domnului nostru Iisus Hristos”.
       În cadrul Cercului, profesorii Marioara Popescu şi Valentin Dănuţ Anghelache au prezentat tema “Educaţia religioasă în contextul învăţării interdisciplinare”, cu vizionarea unui material filmat, iar profesorul Toni Capac a prezentat proiectul Comenius “United Euro in Our Eyes”, derulat de Şcoala Gimnazială din localitatea Caraula. “Ne bucurăm că am avut prilejul să observăm cum profesorii de la disciplina Religie au reuşit să prezinte cu succes câteva metode de predare, utilizând materiale filmate la clasele de gimnaziu, şi, de asemenea, a fost prezentat un proiect deosebit, de mare folos, care are ca obiectiv cunoaşterea de către elevi, din punct de vedere cultural, a mai multor ţări, şi implicit schimbul de experienţă profesională”, a precizat părintele profesor Gheorghe Pîrva, inspector la disciplina Religie.
       La rândul lor, profesorii de religie au mărturisit că, prin activitatea pe care o desfăşoară, încearcă să le transmită elevilor o educaţie religioasă, astfel încât aceştia să urmeze în viaţă modelul lui Dumnezeu. „Prin educaţia religioasă studiată la şcoală noi încercăm să transmitem Cuvântul lui Dumnezeu, astfel încât elevii să cunoască Adevărul descoperit nouă de Dumnezeu, presupunând două aspecte esenţiale: originea divină a omului şi scopul nostru în lume. Finalităţile educaţiei religioase pot fi atinse doar atunci când ne raportăm la modelul oferit de Domnul nostru Iisus Hristos”, a menţionat prof. Marioara Popescu.
 

(Gabriela Popescu)