20.05.2013 – Premii pentru elevii din Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente


 
În urma desfăşurării fazei finale a Concursului naţional „Părintele Dumitru Stăniloae – 110 de la naştere, 20 de ani de la trecerea la Domnul“, elevul Petru Rădulescu, de la Liceul Teologic „Sfântul Nicodim“ din Târgu Jiu, a obţinut locul III. Performanţa sa va fi răsplătită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, marţi, 21 mai, de hramul Catedralei „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“, când va avea loc premierea laureaţilor acestui concurs. 
       Tot cu acest prilej, o altă delegaţie a Arhiepiscopiei Craiovei, condusă de preotul Titu Manasia, protoiereu al Protopopiatului Craiova Nord, va participa la faza finală a Concursului naţional de cântec, muzică şi literatură „Bucuria de a fi creştin“. Cei trei participanţi s-au calificat la faza finală a concursului, prin interpretarea unui cântec, recitarea unei poezii sau a unui text literar. De asemenea, copiii participanţi la proiectul naţional „Alege şcoala!“, vor lua parte la slujba Sfintei Liturghii, oficiate de hramul Catedralei patriarhale, urmând ca la final, câştigătorii să fie premiaţi de PF Părinte Patriarh Daniel.  
       Toate aceste activităţi sunt organizate de Patriarhia Română, în contextul Anului omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, la Palatul Patriarhiei Române din Bucureşti.

(Diac. Ioniţă Apostolache)