28.05.2013 – Moment aniversar la Seminarul Teologic din Craiova

Evenimente


Absolvenţii Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova, promoţia 1973, s-au reunit luni, 27 mai, pentru a sărbători aniversarea a 40 de ani de la terminarea studiilor liceale. Alături de foştii absolvenţi, la eveniment a fost prezent şi Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei. Printre absolvenţii acestei promoţii îi amintim pe pr. prof. univ. dr. Ştefan Buchiu, decan al Facultăţii de Teologie din Bucureşti, pr. prof. univ. dr. Alexandru Isvoranu, de la Facultatea de Teologie din Craiova şi pr. prof. dr. Alexandru Stănciulescu – Bârda.
       Întâlnirea a debutat prin săvârşirea Sfintei Liturghii şi a unei slujbe de Parastas ţn Paraclisul Seminarului, pentru toţi profesorii şi colegii de promoţie plecaţi la cele veşnice. A urmat apoi întrunirea din sala de clasă, şi prezentarea de către fiecare participant a realizărilor obţinute în acesti 40 de ani, în viaţa profesională şi personală. Emoţia momentului a fost completată cu depănarea amintirilor desprinse de pe băncile şcolii, toţi mărturisind la unison că, în Seminarul Teologic de la Mofleni, au petrecut momente de neuitat, au legat prietenii puternice care sunt statornice şi astăzi.
       „Este un moment plin de emoţie, când, rememorând realizările şi împlinirile din aceşti 40 de ani, v-aţi adus aminte de profesorii dumneavoastră, de momentele deosebite petrecute în Seminarul Teologic de la Craiova. Aţi prezentat şi activitatea fructuoasă în domeniul principal, viaţa noastră bisericească. Aţi arătat că aţi construit ceva şi prin familie, prin copiii dumneavoastră, şi v-aţi prelungit astfel existenţa, împlinirea şi misiunea pe acest pământ şi prin copiii şi  nepoţii dumneavoastră”, a precizat ÎPS Părinte Mitropolit Irineu, în cuvântul adresat participanţilor la acest eveniment aniversar.
 

Gabriela Popescu