31.05.2013 – Întâlnirea de final în cadrul Proiectului „Alege şcoala!”

Evenimente


 
                     Joi, 30 mai, peste 90 de preoţi din cuprinsul celor şase protopopiate ale Arhiepiscopiei Craiovei (Craiova Sud, Craiova Nord, Băileşti, Târgu Jiu Sud, Târgu Jiu Nord şi Târgu Cărbuneşti) s-au reunit în sala de festivităţi a Centrului de restaurare, conservare patrimoniu şi vizualizare al Facultăţii de Teologie din Craiova pentru a lua parte la şedinţa de final a Proiectului naţional „Alege şcoala!”. În deschidere, diac. George Jambore, inspector în cadrul Sectorului de Învăţământ şi Catehizare al Patriarhiei Române, a făcut o trecere în revistă a celor mai importante activităţi derulate în proiect. În acest context, diac. Jambore a subliniat importanţa actului catehetic în biserică. „Felul în care catehetul înţelege să fie consecvent, fie în atitudine, fie în acţiunile sale, toate acestea reprezintă fundamentul pe care copilul îşi clădeşte prima imagine despre viaţa duhovnicească. De aceea, este foarte important cum începem. Timpul este scurt, copiii de astăzi sunt viitorii părinţi de mâine, şi, odată ce au crescut este foarte greu ca ei să mai fie modelaţi. Sfântul Apostol Pavel îi îndeamnă pe efeseni să răscumpere vremea. Sfântul Nicolae Velimirovici foloseşte în acest context un alt îndemn: slujiţi puţin ca să împărăţiţi veşnic”, a conchis părintele inspector. Preotul Mihai Iliescu, inspector în cadrul aceluiaşi departament, a apreciat activitatea „Alege şcoala!” ca fiind una „de succes”, proiectul fiind nominalizat între primele cinci pe ţară.
 

 
În continuare, a fost proiectat un filmuleţ cu cele mai importante activităţi desfăşurate în cadrul proiectului. La final, fiecare protopopiat a delegat câte un reprezentant care a luat cuvântul. În semn de mulţumire pentru colaborarea eficientă pe parcursul celor doi ani de „Alege şcoala!” în Arhiepiscopia Craiovei, reprezentanţii Patriarhiei Române au oferit mai multe diplome celor mai activi colaboratori.
La şedinţa de final a Proiectului „Alege şcoala!” au fost prezenţi, pe lângă preoţii participanţi, protoiereii celor şase protopopiate ale Arhiepiscopiei Craiovei, reprezentanţi din partea Asociaţiei „World Vision” şi delegaţi din partea Centrului Eparhial.
 

Diac. Ioniţă Apostolache