14.06.2013 – Asociaţia Vasiliada, 12 ani de fapte bune

Evenimente


 
Asociaţia Vasiliada împlineşte astăzi, 14 iunie, 12 ani de activitate social – filantropică în beneficiul persoanelor aflate în dificultate, din Oltenia.
                           
       În cei 12 ani de activitate, Asociația Vasiliada a Mitropoliei Olteniei, a devenit una dintre cele mai reprezentative organizatii nonguvernamentale cu caracter social din Sud Vestul României, care îşi desfăşoară activitatea în judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea. De 12 ani, oferă servicii sociale acreditate unor numeroase grupuri țintă precum: copii cu risc de abandon, tineri postinstituționalizați, copii și tineri de etnie romă, tineri cu dizabilități, persoane vârstnice, persoane fără adăpost, șomeri sau persoane inactive pe piața muncii. În ultimul an de activitate, misiunea socială a Asociației Vasiliada s-a concentrat în jurul celor 10 așezăminte sociale, în cadrul cărora furnizează 14 servicii sociale acreditate conform legislaţiei în vigoare. Numărul total al beneficiarilor care s-au aflat în grija Asociatiei Vasiliada în anul 2012 este de 3.445 de persoane. Acestea au primit ajutor prin cei 39 de angajaţi pe termen lung, specialişti care lucrează în proiectele asociaţiei: asistenţi sociali, psihologi, pedagogi, instructori educative, dar și de la cei 73 de voluntari care s-au implicat în susținerea proiectelor sociale.
 
IPS Irineu: „Mulţumim lui Dumnezeu pentru grija ce ne-o poartă”
 
       La ceas aniversar, Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei, Mitropolitul Olteniei și Preşedintele de Onoare al Asociaţiei Vasiliada, ne-a vorbit despre rolul acesteia în peisajul filantropic al Bisericii, subliniind importanţa activităţilor sociale şi educaţionale pentru persoanele aflate in dificultate:  “Încă de la întemeierea ei, Asociaţia Vasiliada şi-a propus să îi ajute pe cei săraci, pe cei necăjiţi, care nu au posibilitate să continue studiile, pentru că Asociaţia Vasiliada se adresează atât celor care nu au posibilităţi materiale, cât şi celor care doresc să realizeze ceva în viaţă din punct de vedere profesional. Părintele consilier Adrian Stănulică împreună cu cei care slujesc în această asociaţie se străduiesc să scrie proiecte şi să îi atragă pe toţi cei care au posibilităţi şi doresc ajutorarea semenilor aflaţi în suferinţă. În această perioadă, de 12 ani, ne-am bucurat de foarte multe realizări. La împlinirea a 12 ani de activitate, mulţumim lui Dumnezeu pentru grija pe care ne-o poartă şi ajutorul pe care ni-l dă întotdeauna, Sfântului Vasile cel Mare, protectorul Asociaţiei Vasiliadei, şi tuturor celor care ne ajută: credincioşi, parteneri si voluntari”, a precizat Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.
 

Excelenţa Sa Emma Nicholson, Membru de Onoare
 
       Despre activitatea Asociatiei Vasiliada, Excelența Sa a afirmat: ” Am vizitat centrul de zi pentru copii şi centrul pentru persoane fără adăpost înfiinţate de Asociaţia Vasiliada şi am fost extrem de impresionată. În vremuri atât de dificile, astfel de proiecte sunt necesare nu doar în România, dar şi dincolo de graniţele ei, în alte ţări. Vasiliada a generat o insula de excelenţă şi profesionalism în munca filantropică coroborând resurse locale si creând solidaritate între membri diferiţi ai comunităţii. Este un privilegiu pentru mine să fiu unul dintre susţinătorii lor”
 
Paula Seling, alături de proiectele Asociaţiei Vasiliada
 
       Un alt Membru de Onoare, care sprijină permanent Asociaţia Vasiliada încă din anul 2005 este Paula Selling, care mărturiseşte: „Am descoperit, la Asociaţia Vasiliada, nişte oameni ca îngerii… Dorinţa lor de a face lucruri bune, implicarea, iubirea, frumuseţea sufletelor lor te fac să îţi doreşti să-i întâlneşti cât mai des, să lucrezi  cu şi alături de ei, să înveţi de la ei ce înseamnă să fii suflet mare. Îmi face o deosebită placere sa fac parte din „familia” lor cu care, de câţiva ani încoace,  am strâns fonduri pentru cei aflaţi în nevoie, în cadrul spectacolelor ColinDAR pe care Asociaţia Vasiliada le organizează în preajma sărbătorilor. Sunt fericită că pot să le fiu alături şi pot să vă spun că activitatea lor este o rază de lumină într-o lume care are  atâta nevoie de ea. Toata dragostea şi aprecierea!”, a afirmat Paula Seling.
 

                                                     Gabriela Popescu