17.06.2013 – Rezultate masa rotunda in Tg Jiu

Evenimente

Vineri, 14.06.2013, a avut loc evenimentul Dezbatere pe tema „Turismul în regiunea Oltenia”, organizat în cadrul proiectului „Turismul cultural religios din judeţele Vâlcea şi Olt – oportunitate de promovare a identităţii naţionale şi a valorilor patrimoniului naţional” in locatia aflata pe strada Dobrogeanu Gherea, nr. 33, municipiul Tg. Jiu, jud. Gorj .

Proiectul, al cărui beneficiar este Fundația “Cuvântul care zidește”, a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului si a avut ca obiective creşterea importanţei turismului ca factor care stimulează creşterea economică a întregii regiuni Sud – Vest Oltenia, respectând principiile dezvoltării durabile şi ale protecţiei mediului, printr-o promovare superioară a potenţialului turistic cultural naţional din judeţele Vâlcea şi Olt.

Proiectul presupune promovarea monumentelor istorico-religioase din județele Vâlcea și Olt prin elaborarea unui album ce conține 2 volume, fiind printat în 2.500 de exemplare. Acestea vor fi distribuite la nivel național, alături de posterele, pliantele, broșurile și evantaiele fotografice realizate în scopul prezentării obiectivelor. Albumul conține informații cu privire la istoria celor aproximativ 500 de monumente istorico-religioase, descrierea picturilor, a tezaurului deținut în cadrul monumentelor de cult, dar și imagini din cadrul acestora.

Masa rotunda organizata prin proiect a reunit specialiști precum istorici, arhitecți, restauratori, constructori, reprezentanti ai mass-media, reprezentanți ai firmelor de turism, cercetători, specialişti în domeniul patrimoniului cultural, reprezentanţi ai mediului academic dar și autorități publice locale și centrale si a vut ca scop dezbaterea potențialul turistic al regiunii Oltenia si promovarea turismului cultural la monumentele istorice de pe raza Episcopiei Slatinei si Romanatilor şi Episcopiei Râmnicului. Discutiile purtate in cadrul mesei rotunde au vizat impactul promovării monumentelor istorice asupra turismului în Regiunea Oltenia si oportunitatile turistico-culturale din Oltenia. Concluziile dezbaterii au confirmat oportunitatea demersului inaintat de Fundatia „Cuvantul care zideste” in ceea ce priveste elaborarea unui album de promovare a obiectivelor de cult precum si impactul pozitiv pe care l-a avut acest demers la nivel regional si national.