21.06.2013 – Întâlnire de 10 ani a absolvenţilor Facultăţii de Teologie din Craiova

Evenimente

 
       Absolvenţii Facultăţii de Teologie din Craiova, promoţia 2003, s-au întâlnit joi, 20 iunie, pentru a sărbători împlinirea a 10 ani de la finalizarea studiilor de licenţă. Momentul aniversar a debutat cu Sfânta Liturghie şi o slujbă de Te Deum, săvârşite de către un sobor format din preoţi absolvenţi şi părinţi profesori, la altarul Paraclisului mitropolitan Madona Dudu.
       Întrunirea festivă a avut loc la Centrul de restaurare, conservare patrimoniu şi vizualizare al Facultăţii de Teologie, în prezenţa Înalt Preasfinţitul Părinte Acad. Dr. Irineu, Mitropolitul Olteniei şi Decanul Facultăţii de Teologie din Craiova. Cu acest prilej, părintele prof Ion Băjeu a strigat catalogul, fiecare absolvent având posibilitatea să prezinte câteva repere din propria activitate profesională şi personală, din anii care au trecut de la terminarea facultăţii şi să rememorezede momentele frumoase ale vieţii de student. Printre cadrele didactice care au luat loc la catedră îi mai amintim pe părinţii profesori Ştefan Resceanu, Gheorghe Zamfir, Dionisie Stamatoiu, Alexandru Isvoranu şi Ion Bîrnea.
       “Întâlnirea de astăzi ne aminteşte că în viaţa noastră există o lege nescrisă a reîntoarcerii. Ne reîntoarcem întotdeauna la casa părintească, la anii copilăriei, la şcoala pe care am absolvit-o. Iar amintirile acestea ne ajută să mergem mai departe în viaţă, dacă nu am avea amintiri nu am avea nici viitor, deoarece trecutul este folositor pentru formarea noastră, pentru câştigul nostru spiritual. Este un moment al bilanţurilor, al introspecţiilor şi sunt convins că Bunul Dumnezeu vă va spori realizările şi bucuriile în anii ce  vor veni”, a spus IPS Irineu, în cuvântul adresat participanţilor. La rândul lor absolvenţii de acum zece ani ne-au declarat la unison că au trăit momente  de emoţie şi bucurie. “Reîntâlnirea a fost plină de emoţii, ne-am întors în timp, am trăit clipele miniunate ale studenţiei şi deja ne gândim la următoarea întâlnire”, a spus Ruxandra Niţu. “Este o mare bucurie să ne revedem colegii după nişte ani care s-au aşternut peste noi, nişte ani în care mulţi au primit Taina Preoţiei, dar şi ceilalţi care nu sunt preoţi au rămas alături de Biserica noastră, de învăţăturile pe care le-au primit în facultate”, ne-a mărturisit prof. Victor Şapcă.

                                                                  Gheorghe Cioiu