30.06.2013 – Absolvenţii Facultăţii de Teologie din Craiova au depus jurământul

Relatari


Biserica paraclis mitropolitan „Maica Precista Dudu” din Craiova a găzduit vineri, 28 iunie, festivitatea depunerii jurământului de către absolvenţii Facultăţii de Teologie din Craiova, promoţia iunie 2013. Evenimentul a fost prefaţat de slujba Sfintei Liturghii, oficiate de soborul părinţilor profesori.
Ziua de vineri, 28 iunie, a marcat pentru absolvenţii Facultăţii de Teologie din Craiova clipa unei perioade încheiate şi totodată un nou început. Roadele a patru ani de strădanie pe băncile şcolii au fost răsplătite şi binecuvântate cu alese urări de reuşită pe plan profesional din partea corpului profesoral. Evenimentul a fost îmbogăţit de împreuna rugăciune la Sfânta Liturghie şi arhiereasca binecuvântare a Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei, Mitropolitul Olteniei şi Decanul Facultăţii de Teologie din Craiova.„Să staţi întotdeauna neclintiţi în predaniile care v-au fost date!”
Prezent în mijlocul absolvenţilor, Mitropolitul Olteniei a vorbit, la finalul slujbei religioase, despre datoria pe care fiecare absolvent o are pentru Sfânta Biserică. Totodată, IPS Irineu a ţinut să sublinieze că fiecare absolvent este parte din planul lui Dumnezeu, fiind ales să propovăduiască învăţătura Sa cea dreaptă între cei care au nevoie de ea şi doresc să o aşeze la suflet. „Să căutaţi întotdeauna să mergeţi pe calea cea adevărată care duce spre Împărăţia lui Dumnezeu. Să staţi întotdeauna neclintiţi în predaniile care v-au fost date pentru ca poarta veşnică a Împărăţiei să vă fie deschisă aici şi în viaţa cea veşnică! Noi ne-am făcut datoria pe atât pe cât ne-a fost dat în puterea noastră de la Dumnezeu. Aşadar, în acest ambient desăvârşit în care o generaţie întreagă îşi încheie o etapă în pregătirea pastorală, noi ne bucurăm şi-i mulţumim lui Dumnezeu pentru toată roada cea bună a secerişului, despre care vorbeşte şi Mântuitorul Hristos într-una din pildele sale. În numele întregului corp profesoral, vă doresc să aveţi succes, bucurie, împlinie şi să nu uitaţi de facultatea dumnevoastră, purtând nepătat bunul ei nume oriunde veţi merge”, a spus IPS Părinte Irineu.
A urmat festivitatea depunerii jurământului. Rând pe rând, tinerii teologi craioveni au trecut prin faţa Sfintei Evanghelii, punând la inimă dorinţa de a duce mai departe sămânţa cea bună a învăţăturii lui Hristos.

Diac. Ioniţă Apostolache