04.07.2013 – Pelerinaje organizate în luna iulie de Centrul „Sfântul Nicodim” al Mitropoliei Olteniei

Evenimente


 
       Centrul de Pelerinaje „Sfântul Nicodim”, al Mitropoliei Olteniei, organizează în luna iulie mai multe pelerinaje în ţară şi în străinătate. Astfel, sâmbătă, 6 iulie, va avea loc un pelerinaj în judeţul Hunedoara, la Mănăstirea Prislop, şi în judeţul Gorj, la mănăstirile Lainici, Vişina şi Gura Motrului, preţul biletului fiind de 80 de lei. Duminică, 7 iulie, este programat un pelerinaj în judeţul Argeş la mănăstirile Cotmeana, Gorganu, Râncăciov şi Trivale, la preţul de 50 de lei.
       În data de 14 iulie, pelerinii vor merge, prin Centrul „Sfântul Nicodim”, la mai multe mănăstiri din judeţul Mehedinţi, precum Sfânta Ana – Orşova, Vodiţa, Topolniţa şi Strehaia, preţul biletului fiind de 65 de lei. În ziua de 19 iulie, prin Mitropolia Olteniei se va organiza pelerinaj în judeţul Vâlcea, la mănăstirile Frăsinei, Râmnicu Vâlcea, Dintr-un Lemn şi Popânzăleşti. Costul biletului este de 60 de lei. În zilele de 15 şi 16 iulie, se va merge în pelerinaj la mănăstiri din judeţele Argeş şi Vâlcea precum Nămăieşti, Dragoslavele, Bran, Sâmbăta, Curtea de Argeş, Cozia şi Ostrov, la preţul de 180 de lei. În judeţul Olt se va organiza un pelerinaj în data de 21 iulie, unde, contra sumei de 50 de lei, vor fi vizitate mănăstirile Clocociov şi Brâncoveni.
       „De asemenea, pregătim un pelerinaj de opt zile pe traseul Banat – Viena, este vorba de trecerea în revistă a zonei de Vest a ţării noastre, ne propunem să ajungem la Orşova, la mănăstirile Piatra Scrisă, Teiuş, Vasiova, pe lângă Timişoara, la Gătaia, urcăm până la Hodoş – Bodrog, după care, cu autocarul, ne desprindem de meleagurile noastre româneşti ortodoxe şi poposim două zile la Viena, apoi la Budapesta, unde avem obiective religioase, cum ar fi Catedrala „Sfântul Ştefan” din Viena, Biserica Matei din Budapesta, dar şi obiective culturale, precum Palatul Hofburg, Piaţa Centrală din Bratislava, urmând ca, la înapoiere, să poposim la Oradea, la Băile Felix. Înainte de a ajunge la Caransebeş, poposim, bine-nţeles, la Bezdin Ruieni”, a precizat părintele Sorin Dumitru, directorul Centrului „Sfântul Nicodim”. Costul acestui pelerinaj este de 1150 de lei.
       Un alt pelerinaj în luna iulie este la mănăstiri din Moldova, în perioada 15 – 20 iulie, unde se vor vizita mănăstiri precum Mărcuşi, Caşin, Ciolpani, Bistriţa, Războieni, Agapia, Văratec, Sihăstria, Secu, Neamţ, Bucium, Cetăţuia, Golia, Trei Ierarhi – Iaşi, Catedrala mitropolitană din Iaşi, Dragomirna, Suceviţa, Moldoviţa, Putna, Humor, Voroneţ, Camirzeni, Boureni, Bogdana.  
       Seria de pelerinaje cu plecare în această lună se încheie în ziua de 30 iulie, prilej cu care pelerinii vor merge până pe 4 august la Muntele Athos, cu vizitarea mănăstirilor Dochiariu, Xenofont, Sfântul Pantelimon, Vatopedu, Prodromu, Marea Lavră, Filoteu, Stavronikita , şi a schiturilor Sfântul Andrei, Sfântul Ilie şi Lacu. Preţul biletului este de 300 de euro. Înscrieri se pot face la sediul Centrului de Pelerinaj (strada „Fraţii Buzeşti” nr. 10, Craiova) şi la numărul de telefon 0251.40.66.46.
 

(Gabriela Popescu)