06.07.2013 – Vrednicul preot Laurenţiu Stan a plecat la Domnul

Evenimente


 
       Sâmbătă, 6 iulie 2013, părintele Ovidiu Laurenţiu Stan, parohul Parohiei Iaşi, Protoieria Târgu Jiu Sud, judeţul Gorj, a fost condus pe ultimul drum pământesc de către cei care l-au iubit şi apreciat.   Slujba de prohodire a fost săvârşită la biserica din localitatea sa natală Frăteşti, de către un impresionant sobor de preoţi, în frunte cu părintele protopop Ionuţ Câmpeanu.
       La vârsta de numai 43 de ani, părintele Stan a plecat spre Împărăţia cea veşnică mai devreme decât îşi doreau apropiaţii şi păstoriţii săi. A fost un preot cu o activitate pastoral –  misionară deosebită. A văzut lumina zilei, prin mila lui Dumnezeu, în casa preotului Gheorghe şi Elena Stan la 17 mai 1970 în Târgu-Jiu. A absolvit cursurile Şcolii Generale cu clasele I – VIII, din acelaşi municipiu şi Seminarul Teologic din Craiova în anul 1992.
Urmează imediat cursurile nou înfiinţatei Facultăţi de Teologie din Craiova, absolvind-o în anul 1996, numărându-se printre absolvenţii primei promoţii ai facultăţii. Primeşte harul preotiei la data de 3 octombrie 1998, pe seama Parohiei Iaşi,  pe care a păstorit-o cu dragoste şi înţelepciune, vreme de aproape 15 ani.

Dumnezeu să-l odihnească în ceata Drepţilor pe părintele Stan! 
 

                                                                                  (Gheorghe Cioiu)