08.08.2013 – Grupul „Tinerii Maicii Domnului” din Craiova a sărbătorit 6 ani de la înfiinţare

Evenimente


Grupul „Tinerii Maicii Domnului”, al Bisericii „Sfântul Gheorghe Vechi” din Craiova, s-a întrunit astăzi, 8 august 2013, în cadrul unui moment festiv prilejuit de împlinirea a 6 ani de activitate.  „Grupul nostru de tineri creştini ortodocşi a fost înfiinţat la Mânăstirea Jitianu de lângă Craiova în anul 2007, iar de circa 2 ani îşi desfăşoară activitatea la Biserica paraclis mitropolitan Sfântul Gheorghe Vechi, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei. În tot acest timp am desfăşurat o gamă diversă de activităţi, atât în plan social cât şi cultural-religios. Astfel, am organizat periodic pelerinaje la aşezăminte monahale din Oltenia şi nu numai, excursii la diferite obiective culturale, întruniri în cadrul cărora dezbatem diferite teme de interes pentru tinerii zilelor noastre, întâlniri cu personalităţi ale  vieţii cultural-religioase, vizite la centre sociale ce găzduiesc bătrâni sau copii şi chiar acasă la familii nevoiaşe. De asemenea, tinerii sunt implicaţi în viaţa bisericii noastre, participă la slujbele religioase, cântă la strană, sunt nelipsiţi de la acţiunile filantropice pe care le organizăm” ne-a spus părintele Mihai Scorbură, coordonatorul grupului de tineri.
Activitatea desfăşurată de tinerii de la Biserica Sfântul Gheorghe Vechi din Craiova a fost apreciată şi la nivelul Patriarhiei Române, grupul de tineri fiind premiat de PF Părinte Patriarh Daniel, anul trecut, de praznicul Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, pentru bogata activitate social-filantroăpică desfăşurată în cadrul proiectului „Micul Samarinean milostiv.”
Grupul „Tinerii Maicii Domnului” desfăşoară activităţi catehetice, culturale,  recreative şi filantropice, îndeosebi în rândul copiilor. Astfel, au fost încheiate parteneriate cu mai multe grădiniţe şi centre speciale din Craiova, printre care Centrul de îngrijire şi recuperare a copilului cu handicap sever “Noricel”.

Gheorghe Cioiu