08.11.2013 – Conferinţe preoţeşti în Protoieriile Craiova Sud şi Târgu Cărbuneşti

Evenimente


 
La începutul acestei săptămâni, două protoierii din cuprinsul Ahiepiscopia Craiovei au găzduit conferinţele pastoral-misionare de toamnă. Prima dintre ele a fost Protoieria Târgu Cărbuneşti. Aici activitatea a fost programată pentru ziua de marţi, 5 noiembrie, la Centrul pastoral-misionar „Sfântul Ioan Gură de Aur“ din Târgu Cărbuneşti. Cea de a doua, Protoieria Craiova Sud a organizat conferinţa preoţească de toamnă în ziua de joi, 7 noiembrie, la Centrul de restaurare şi vizualizare al Facultăţii de Teologie din Craiova. Ambele conferinţe au fost prezidate de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei.

 
La Târgu Cărbuneşti întâlnirea preoţilor a debutat cu Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, săvârşită la altarul Bisericii „Sfinţii Voievozi“ din municipiu. După slujbă, clericii au mers în sala de şedinţe a Centrului pastoral-misionar „Sfântul Ioan Gură de Aur“ pentru a lua parte la desfăşurarea lucrărilor. Tema întâlnirii, „Apărarea dreptei credinţe în faţa ofensivei sectare“, a generat discuţii vizavi de eficientizarea pastoraţiei la nivel de parohie. În acest context, au fost prezentate situaţii concrete pentru ficare parohie în parte, hotărându-se, cu binecuvântarea IPS Părinte Mitropolit, organizarea de slujbe misionare în mai multe parohii din protopopiat.
Preoţii din Protopopiatul Craiova Sud s-au întrunit joi, 7 noiembrie. A fost săvârşită mai întâi Sfânta Liturghie la Biserica Obedeanu din Craiova. Discuţiile au fost purtate în sala de festivităţi a Centrului de Restaurare şi Vizualizare al Facultăţii de Teologie din Craiova, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei.