29.11.2013 – Pios omagiu de recunoştinţă fratelui Florin Rogneanu

Evenimente

 
Săptămâna aceasta a plecat dintre noi cunoscutul om de cultură Florin Rogneanu, directorul Muzeului de Artă „Jean Mihail” din Craiova. Dumnezeu l-a chemat la ceruri după ce a lăsat în urmă o moştenire greu de trecut cu vederea, în ea regăsindu-se la loc de cinste şi numeroase împliniri în ogorul Sfintei noastre Biserici. Ultimul aport în viaţa Bisericii craiovene l-a avut la constituirea unui film documentar, legat de Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Mântuleasa, de curând resfinţită de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu. Nu pot fi uitate nici piesele de patrimoniu, icoane sau obiecte bisericeşti, pe care dl. Rogneanu le-a păstrat cu mare grijă în instituţia la căpătâiul căreia a veghiat întreaga viaţă.
Domnia sa a coordonat şi lucrările de restaurare a Muzeului de Artă „Jean Mihail”, redându-i meritata strălucire, alături de cele mai frumoase clădiri de patrimoniu din Cetatea Băniei. De asemenea, Florin Rogneanu a fost un drag prieten şi colaborator al publicaţiilor bisericeşti, în special al Ziarului „Lumina”, pe care l-a susţinut, aici, în Oltenia, cu numeroase şi preţioase informaţii, folositoare vieţii cultural-bisericeşti din Arhiepiscopia Craiovei. A stăruit şi la emisiunile Radio „Logos” şi Radio „Trinitas”, intervenţiile sale fiind de mare folos ascultătorilor olteni şi nu numai.
Pentru tot aportul adus şi mai ales pentru dragostea, amabilitatea şi respectul aşezat de fiecare dată şi fără tăgadă în slujba Bisericii Străbune, rugăm pe Bunul Dumnezeu să-l odihnească pe fratele nostru Florin laolaltă cu cei drepţi şi să îi facă veşnică pomenire!

 

Diac. Ioniţă Apostolache