06.12.2013 – Serbare de Sfântul Nicolae, la centrele sociale ale Asociaţiei Vasiliada

Evenimente


 
Copiii din centrele sociale ale Asociaţiei Vasiliada, organizaţie neguvernamentală aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, au participat joi, 5 decembrie, la serbări închinate Sfântului Nicolae. Astfel, beneficiarii Centrului social „Sfântul Nicolae” din Filiaşi, ai Centrului social „Aripi de Lumină” şi ai Centrului social „Sfântul Vasile cel Mare” din Târgu Jiu, au recitat poezii, au cântat colinde şi au primit daruri de la Moş Nicolae.
       „Ziua sărbătorii Sfântului Nicolae este o zi specială pentru centrul nostru, deoarece îl sărbătorim pe Sfântul Nicolae, care este şi Ocrotitorul aşezământului social unde ne desfăşurăm activitatea zi de zi. Cu acest prilej, am ascultat cu emoţie colindele cântate de copilaşi şi poeziile recitate, rugându-l pe Sfântul Nicolae să ne ocrotească în toate lucrurile pe care le facem”, a precizat Alexandra Vopsitoru, coordonatorul Centrului „Sfântul Nicolae” din Filiaşi.
       Copilaşii Centrului „Aripi de Lumină” şi ai Centrului social multifuncţional „Best – Life”, al Arhiepiscopiei Craiovei, au primit vizita prietenilor lor din clasa I C, de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” şi au organizat cu acest prilej un scurt concert de colinde, fiind aplaudaţi atât de cadrele didactice cât şi de părinţii micuţilor. La final, copiii au primit diplome realizate de Andra Protopopescu, beneficiară a Centrului „Best – Life” şi daruri din partea Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” şi a Societăţii Ortodoxe Naţionale a Femeilor Române, filiala Craiova, cu sprijinul preşedintei Adriana Bursuc. „M-am implicat cu mare drag, atât eu, personal, cât şi elevii mei de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, şi părinţii acestora, prin strângerea de jucării şi dulciuri pe care să le dăruim prietenilor noştri din cadrul Asociaţiei Vasiliada. Copiii şi-au donat cele mai frumoase jucării şi, impreună cu părinţii, am putut înfăptui acest gest frumos”, a subliniat prof. Oana Costache, profesor pentru învăţământ primar la Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti, cu care Centrul „Aripi de Lumină” are încheiat un parteneriat. Copilaşii au fost foarte încântaţi că au putut oferi un spectacol de calitate celor prezenţi şi că Moş Nicolae a venit la ei încărcat cu daruri. „Am cântat colinde, pentru că îmi plac nespus de mult şi pentru că astfel simt că se apropie Crăciunul. Cred că Moş Nicolae ne iubeşte pe toţi şi are mereu câte un dar pentru fiecare dintre noi”, a spus Alina, beneficiară a Centrului „Aripi de Lumină”. Verişoara sa, Adela, a fost fericită pentru că, prin aceste colinde, a putut să îi mulţumească Sfântului Nicolae pentru toată ocrotirea şi dragostea pe care o are pentru familia sa. „De sărbători, sunt bucuroasă că sunt alături de bunica şi de verişori, pe care îi iubesc enorm. Şi doresc ca Sfântul Nicolae să ne aducă în primul rând sănătate”, a adăugat Adela.
 

(Gabriela Popescu)