13.12.2013 – Radio TRINITAS a primit Diploma de excelenţă pentru cultură din partea CNA

Evenimente


 
Emisiunile culturale ale Radio Trinitas s-au situat în topul emisiunilor de profil ale radiourilor românești. Consiliul Național al Audiovizualului a acordat miercuri, 11 decembrie 2013, premii de excelență produselor media din 2013. Radioul Patriarhiei Române a primit premiul pentru ”Emisiuni culturale”. Diploma de excelență și trofeul au fost înmânate de Răsvan Popescu, membru CNA
„Radio TRINITAS un post pe care îl premiem pentru că a reuşit să aducă Biserica în casele oamenilor şi să deschidă o nişă a posturilor religioase către tot felul de informaţii”, a precizat Răzan Popescu membru CNA.
„Mulţumesc mult pentru faptul că încurajaţi şi confirmaţi un proiect editorial non comercial apărut acum 15 ani care are rolul de a contura un dialog între această temă spirituală foarte profundă şi foarte greu de afirmat în audio vizual, dar încercăm să o punem în dialog cu tema credinţei, cu tema valorilor sociale, morale şi culturale. Am învăţat în aceşti ani că niciodată spiritualul şi cultura nu se epuizează în comunicare. Vă mulţumim mult şi în acelaşi timp afirm în faţa colegilor din audio vizual că dorim să creştem şi avem multe de învăţat în continuare” a spus consilierul patriarhal Ciprian Olinici.
În 2013, Consiliul Național al Audiovizualului şi-a propus să premieze radiodifuzorii care au contribuit la creşterea calităţii programelor. Printre criteriile de desemnare a câștigătorilor se regăsesc: servirea interesului public, respectarea legislației și audiența.  „Consiliul Naţional al Audiovizualului este atât ochiul vigilent al statului asupra programelor de radio şi televiziune, cât şi resursa de funcţionalitate la care media apelează pentru a-şi îmbogăţi activitatea. CNA-ul aplică amenzi, dar cel puţin odată pe an mai şi premiază, însa una peste alta cred că misiunea CNA-ului este mult mai profundă de atât şi ar putea fi rezumată prin împuternicirea cetăţenilor. Adevăratul rolul al CNA este unul profund politic şi pe cale de consecinţă democratic, este rolul pe care sunt chemaţi să îl asume toţi politicienii într-un regim democratic, anume acela de-ai împuternicii pe cetăţeni consolidându-le drepturile şi libertăţile derivate din libertatea de expresie”, a spus Victor Opaschi, Secretariatul de Stat pentru Culte.
Evenimentul a fost organizat cu prilejul împlinirii a 21 de ani de la înființarea CNA. La acest moment preşedintele instituţiei, Laura Georgescu, a mărturisit: „TRINITAS TV şi Radio TRINITAS sunt două puncte de reper în audiovizualul românesc. Sunt mândră că gestionez o piaţă în care există aceste două posturi. Vă mărturisesc că fără ele aş fi debusolată, aş deznădăjdui şi de multe ori ascult şi privesc la aceste două posturi ca să-mi trag sevă şi să mă cablez divin. Vă mulţumesc că existaţi şi vă mulţumesc că aţi înţeles faptul că 21 de ani de Consiliu Naţional al Audiovizualului înseamnă dincolo de garnitura de membri care există astăzi pe cele 11 scaune un spirit şi o încercare disperată de a gestiona corect cea mai tumultuoasă şi mare piaţă din audiovizualul european”.
Premiul de excelenţă primit de Radio TRINITAS reprezintă o încurajare şi o responsabilizare, a spus consilierul patriarhal Ciprian Olinici: „Premiul acordat astăzi de Consiliul Naţional al Audiovizualului este o confirmare, dar şi o încurajare a unui proiect editorial radiofonic non-comercial început acum 15 ani din iniţiativa Părintelui Patriarh Daniel la Iaşi, un proiect care s-a extins vreme de 15 ani şi a ajuns la nivel naţional promovând în audiovizualul românesc dialogul dintre credinţă şi valorile culturale, sociale şi morale ale statului, un radio care îl priveşte pe ascultătorul său atât ca om al cetăţii, om al societăţii, cât şi ca un căutător pe drumurile spirituale. Pe de altă parte, e şi o continuare a unui alt premiu pe care Radio TRINITAS l-a primit de la aceeaşi autoritate de reglementare în audiovizualul românesc şi anume, în 2003 primeam la Iaşi premiul pentru cel mai bun post de radio local. Radioul TRINITAS a crescut şi credem că acest premiu confirmă deodată faptul că a crescut editorial bine şi frumos, iar pe de altă parte este şi o responsabilitate pentru ca de acum înainte să fim aceeaşi voce clară şi foarte echilibrată în editorialul românesc foarte fragmentat şi foarte violent uneori”.
Radio TRINITAS a fost înființat la 17 aprilie 1998, la Iași. Din octombrie 2007 este parte a Centrului de Presă Basilica al Patriarhiei Române, alături de Publicațiile Lumina, TRINITAS TV, Agenția de Știri Basilica și Biroul de Presă”.

                                                     Sursa: Basilica