20.12.2013 – Preotul Marcel Hoară a trecut la Domnul

Evenimente

 
 
La începutul acestei săptămâni, fratele nostru Marcel Hoară, preot slujitor la altarul Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Nestor” din Parohia Motru I, Protoieria Târgu Jiu Nord, judeţul Gorj, a trecut la cele veşnice. Chemarea Părintelui Ceresc a venit atunci când nimeni nu se aştepta, cucernicul preot având 33 de ani împliniţi.
            Slujitor dedicat, părinte iubitor şi profesor de vocaţie, părintele Marcel lasă în urma sa un gol greu de umplut. S-a născut la data de 20 iulie 1979, în localitatea Motru. Din copilărie a simţit chemarea sacerdotală, adâncindu-se permanent în dorinţa exprimată de a sluji lui Dumnezeu ca preot. Aşa se face că, după finalizarea claselor primare şi gimnaziale în localitatea natală, s-a hotărât să urmeze cursurile Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova, pe care l-a absolvit în 1999. Şi-a finalizat studiile universitare în cadrul Facultăţii de Teologie din Piteşti, devenind licenţiat în Teologie Pastorală în promoţia 2004. Din 2009 a reuşit să ocupe un loc de profesor titular pe disciplina Religie, la Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Motru. La catedră s-a dovedit a fi un dascăl model, reuşind să obţină împreună cu ucenicii săi numeroase premii la concursurile şi festivalurile naţionale şi internaţionale. Din calitatea de sacerdot, părintele Hoară a reuşit să fie permanent alături de credincioşii pe care îi primise spre păstorire. A lucrat neobosit pentru sporirea bunurilor parohiei, reuşind să strângă fonduri pentru ridicarea unui nou lăcaş de închinare.
            Slujba înmormântării are loc astăzi, la Biserica „Sfântul Mucenic” Nestor din Motru, urmând să fie săvârşită de IPS Părinte Irineu.
Dumnezeu să-l odihnească în ceata dreptilor şi să-i ierte toate păcatele săvârşite în viaţă!
           
Diac. Ioniţă Apostolache