05.02.2014 – Preotul Gheorghe Ghiţu din Urdari a trecut la Domnul

Evenimente

La începutul acestei săptămâni, marţi, 4 februarie, venerabilul preot Gheorghe Chiţu, fost slujitor al Parohiei Urdari, din Protopopiatul Târgu Jiu Sud, judeţul Gorj, a trecut la cele veşnice, la vârsta de 82 de ani. S-a născut în localitatea Cotăroasa, din comuna Urdari, judeţul Gorj, urmând pe rând cursurile şcolii de cântăreţi din Craiova, Seminarul Teologic din Craiova (1955-1960) şi cursurile Institutului Teologic de grad universitar din Bucureşti (1961-1965). A luat jugul preoţiei din anul 1961, fiind hirotonit pe seama parohiei gorjene Musculeşti. La o lună după numire, părintele Gheorghe a fost rânduit să poarte grijă de credincioşii din Urdari, lângă care a rămas până în anul 2001, când s-a pensionat.
Roadele ostenelilor sale pastorale au fost întotdeauna pilduitoare, părintele lăsând în urmă o biserică frumos îngrijită şi numeroşi ucenici care i-au moştenit râvna pentru cele sfinte. Până în ceasul despărţirii de această lume a rămas un neobosit slujitor al Sfântului Altar, fără să lipsească nici măcar odată de la Sfânta Liturghie.
Părintele Ghorghe Ghiţu va fi prohodit mâine, 6 februarie, la biserica din Urdari, de un sobor de preoţi, în frunte cu părintele Ionel Câmpeanu, protoiereu al Protopopiatului Târgu Jiu Sud.
Pentru jertfa şi dăruirea de care a dat întotdeauna dovadă ca slujitor al Sfântului Altar, rugăm pe Bunul Dumnezeu să-i dăruiască iertare de păcate şi să-l aşeze în sfintele sale lăcaşuri!

diac. Ioniţă Apostolache