22.02.2014 – Dezbatere pe teme educative şi religioase la CS din Craiova: „Biserica – rolul ei în societate şi în şcoală”

Evenimente


Casa de Cultură Studenţilor (CS) din Craiova a găzduit joi, 20 februarie, de la ora 14.00, o dezbatere pe teme educative şi religioase, organizată de Asociaţia Euro Agora Craiova. Arhiepiscopia Craiovei a fost reprezentată la eveniment de pr. conf. univ. dr. Ioan Picu Ocoleanu, consilier administrativ în cadrul centrului eparhial.
Evenimentul a reunit reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj, ai Arhiepiscopiei Craiovei şi a adunat aproximativ 300 de elevi ai unităţilor de învăţământ din Craiova, fiind deschisă de jurnalistul Mihai Firică, reprezentant al Asociaţiei Euro Agora. Acesta a prezentat proiectele de viitor ale Asociaţiei, care vizează invitarea unor personalităţi pentru prelegeri şi alte întâlniri cu elevii. Totodată, jurnalistul Mihai Firică le-a adresat câteva îndemnuri elevilor, „deoarece dorim ca ei să fie pregătiţi în credinţă şi educaţie, cu scopul de de a se regăsi, astfel încât să fie în armonie cu semenii din societate”. Moderatorul dezbaterii, inginerul Gheorghe Duduială, a insistat asupra modelelor pe care tinerii trebuie să le aleagă şi a valorilor pe care să le însuşească, subliniind necesitatea însuşirii de către tineri a valorilor de credinţă, respect şi educaţie. „Evenimentul se înscrie într-o serie de acţiuni care au debutat în urmă cu trei ani şi care continuă şi astăzi. Ele au început din necesitatea de a pune umărul să încercăm să arătăm tinerilor că nu sunt abandonaţi, că este cineva interesat de viitorul lor, cât şi de procesul educaţional şi de formare socială”, a declarat ing. Gheorghe Duduială.


„Fiţi sinceri cu voi înşivă!”
Invitat la dezbatere, pr. Picu Ocoleanu, consilier în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, a susţinut conferinţa pe tema „Biserica – rolul ei în societate şi şcoală”. „Fiţi sinceri cu voi înşivă! Toate marile drame, toate marile probleme ale fiecărie persoane nu apar nici pentru că acea persoană aleargă după nişte pseudo-valori, nici pentru că nu face bine ceea ce face, nici pentru că nu este în acord cu legea, cu anumite norme sau porunci, ci marea dramă a oamenilor este că nu sunt sinceri cu ei înşişi. Aveţi toată viaţa în faţa voastră. Dacă veţi fi sinceri cu voi înşivă, nu veţi face greşeli”, le-a transmis elevilor părintele Ocoleanu.
În continuare, reprezentanţii IPJ Dolj au prezentat tema „Poliţistul – prietenul cetăţeanului”, iar ing. Gheorghe Duduială, „Suflet de copil”.Evenimentul s-a încheiat cu prezentarea a două videoclipuri, de către ofițeri din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Dolj.

(Gabriela Popescu)