19.02.2019 – Caravana Recrutării „Toți copiii merită o șansă”, la Centrul „Sfântul Nicolae” din București al Arhiepiscopiei Craiovei

Evenimente

Centrul Social Multifuncțional pentru Copii „Sfântul Nicolae” al Arhiepiscopiei Craiovei, cu sediul în București, organizează în perioada 18-22 februarie 2019 Caravana Recrutării „Toți copiii merită o șansă”, în vederea înscrierii în programul socio-educațional a copiilor proveniți din familii dezavantajate social.

Echipa de specialiști din cadrul Centrului Social pentru Copii „Sfântul Nicolae” va merge în această perioadă în douăsprezece școli cu care desfășoară activități în parteneriat, din sectoarele 4 și 5 ale Capitalei, pentru a realiza o scurtă informare despre activitățile centrului.

Echipa îi invită pe toți  copiii cu vârste între 6-12 ani să afle noutățile legate de activitățile recreative, educaționale și de timp liber.

Pentru a deveni parte din program, copiii trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

Veniturile pe membru de familie trebuie să nu depășească salariul minim pe economie;

Pentru înscrierea în program părinții sau bunicii trebuie să prezinte buletinele de identitate ale lor și certificatul de naștere al copilului;

În timp de o săptămână de la înscriere trebuie să prezinte o adeverință de la medicul de familie pentru copil că acesta poate intra în colectivitate și o adeverință că este elev.

„Motto-ul nostru este acela că „Personalitatea copilului se definește de-a lungul timpului și necesită multă răbdare”. Activitățile pe care noi le oferim în cadrul centrului au crescut șansele copiilor de a citi și de a scrie mai bine, de a calcula cu precizie și de a avea încredere că totul se poate prin efortul propriu și al părinților. De asemenea, participarea la atelierele de educație civică, istorie, muzică, desen, pictură, dar și vizitarea de parcuri, muzee și teatru îi ajută pe copii în dezvoltarea lor personală”, a declarat Mihaela Morăraș, coordonatorul Centrului „Sfântul Nicolae” din București al Arhiepiscopiei Craiovei.


Gabriela Firu