24.02.2019 – Cercul pedagogic al Profesorilor doljeni de Religie, nivelul liceal

Evenimente

Sâmbătă, 23 februarie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a avut loc cercul pedagogic al profesorilor de Religie, din județul Dolj, la nivel liceal. Evenimentul s-a desfășurat în sala mare a Liceului de Arte „Marin Sorescu” Craiova. Profesorii de Religie organizatori ai acestui cerc au fost Prof. Ileana Boldișor și Prof. Mihnea Bălteanu, iar tema dezbătută a fost intitulată „Muzica în comunitate și în Biserică”.

În deschidere au vorbit d-na Prof. Raluca Pâncu, în calitate de director adjunct al școlii gazdă, și Pr. Conf. Univ. Dr. Adrian Boldișor, din partea parohiei Mântuleasa. Apoi a urmat un program artistic susținut de elevii Liceului de Arte „Marin Sorescu”. Prezentarea Powerpoint „Muzica în Biserică și comunitate, în Oltenia veacurilor trecute” a fost realizată și susținută de către Prof. Mihnea Bălteanu. Programul a fost continuat cu vizionarea unei secvențe de lecție filmată, realizată de către Prof. Ileana Boldișor. Atelierele de lucru au avut ca țintă discuțiile libere și constructive în jurul temei propuse de organizatori. Reflecțiile au fost apoi comunicate în sală în prezența tuturor profesorilor prezenți. La final, profesorii doljeni au avut parte și de o impresionantă expoziție de icoane, de costume populare oltenești, de instrumente populare și de cărți de muzică psaltică.

Concluziile acestui cerc au revenit doamnei Inspector Prof. Iuliana Gheorghe, reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Dolj și domnului Doru Marcu, în calitate de inspector eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei. S-au făcut prezicări importante cu privire la concursurile școlare în derulare, dar și de procedura de eliberare a avizelor de cult la nivelul Arhiepiscopiei Craiovei. Cercul de evaluare finală va avea loc în data de 24 mai 2019 și va consta într-un pelerinaj la Mănăstirile Cernica și Radu Vodă din București, la care vor lua parte profesorii doljeni de Religie, atât pentru nivelul gimnazial, dar și liceal.


Prof. Doru Marcu