12.03.2019 – Profesori gorjeni implicați în Programul „Erasmus +”

Evenimente

În perioada 5-11 martie 2019, a avut loc la Varna, în Bulgaria, primul curs de formare din cadrul proiectului „Inclusive Adventure Education. From Theory to Practice”, cofinanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene. Prin intermediul Asociației Școala Inovației, trei cadre didactice din orașul Târgu-Jiu au avut posibilitatea de a-și dezvolta capacitatea de lucru cu tinerii prin activități specifice.

La cursul de pregătire, cu binecuvântarea ÎPS Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, au participat doamna profesoară Ioana-Maria Dubaciu și Arhid. Nicușor-Daniel Lăzărică, ambii profesori ai Liceului Teologic „Sf. Nicodim” din Târgu Jiu, doamna profesoară Florentina-Cristina Stănciulescu, cadru didactic al Colegiului Tehnic „Henri Coandă”, precum și doamna  Cristina-Mihaela Codreanu, psiholog voluntar al Asociației Şcoala Inovației.

Prin acest proiect s-a urmărit dezvoltarea capacității participanților de a lucra cu tinerii precum și dezvoltarea abilităților de educație non-formală. Proiectul va continua cu un nou curs de pregătire în luna mai a acestui an în Turcia, precum și printr-o vizită de studiu în luna septembrie în India.

(Doru Marcu)