13.03.2019 – Prezența decanului Facultății de Teologie la Seminarul Teologic

Evenimente

În a doua zi a săptămânii duhovnicești, în prezența părintelui director Ionuț Pătularu, la ceas de seară le-a vorbit tinerilor seminariști Pr. Conf. Univ. Dr. Nicolae Răzvan Stan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova.

După slujba Canonului celui Mare al Sf. Andrei Criteanul, tot din perspectivă duhovnicească părintele profesor Stan a pus în centrul atenției iubirea lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi. „În această perioadă trebuie să înțelegeți modul în care Dumnezeu ne iubește și modul în care noi trebuie să răspundem acestei iubiri. Relația cu Dumnezeu este una liberă și personală, este o relație fără obligații, însă Dumnezeu dorește ca toți oamenii să se mântuiască și la cunoștința adevărului să vină. De aceea, El ne invită la această viață duhovnicească. Totul depinde de răspunsul fiecăruia dintre noi”.

Referitor la săptămâna duhovnicească, tinerii au fost îndemnați să ia aminte la ei înșiși, la viața și la vocația lor. Trebuie să conștientizăm că a fi elev seminarist reprezintă răspunsul unei chemări interioare venită de la Dumnezeu. „Cu alte cuvinte, perioada de început a Postului Mare ne îndeamnă să stăm mai mult de vorbă cu noi înșine, cu sufletul nostru. Auzim în Canonul cel Mare expresia suflete al meu ceea ce înseamnă că putem vorbi cu eul nostru așa cum am vorbi cu o altă persoană. Trebuie să îi cerem să nu se asemene păcătoșilor ci să îmbrățișeze virtutea, haina lui Hristos”.

La final, părintele director Pătularu a ținut să mulțumească părintelui decan Stan pentru bunăvoința de a fi în mijlocul tinerilor seminariști și pentru gândurile împărtășite. De asemenea, a fost lansată încă de pe acum invitația pentru tinerii noștri, viitori absolvenți ai Seminarului Teologic, să se îndrepte către studiile de licență la Facultatea de Teologie din Craiova, unde vor aprofunda noțiunile elementare dobândite în perioada seminarială.


(Doru Marcu)