19.03.2019 – Concursul „Hristos – sufletul satului meu” – desfășurat în Protoieria Craiova Nord

Evenimente

În data de 18 martie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, la sediul protoieriei Craiova Nord, s-a desfășurat etapa evaluării proiectelor parohiilor din protoierie privind Concursul Național Catehetic Hristos: sufletul satului meu. În toate proiectele prezentate, în număr de 10, au fost implicați copiii din clasele I-XII, care au lucrat atât individual cât și în echipă. Îndrumătorii elevilor au fost preoții, profesorii de Religie și de alte discipline, cu sprijinul localităților locale.

Preoții care s-au implicat organizarea proiectului, parohiile din care provin copiii, precum și titlul fiecărui proiect, sunt următorii: Pr. Dodenciu Lucian, Parohia Braniște II, „Și Dumnezeu dumnezeiește pe aici, la Ișalnița”; Pr. Marian Ungureanu, Parohia Izvor, „Icoana din sufletul copilului”; Pr. Dumitru Mihai, Parohia Panaghia, „100 de ani de la nașterea bisericii noastre”; Pr. Claudiu Porneală, Parohia Cernele, „Lăsați copiii să vină la Mine”; Pr. Marius Vătăman, Parohia Segarcea III, „Spiritualitate și tradiție în satul românesc”; Pr. Cristian Cojocaru, Parohia Coțofenii din Dos, „Hristos-sufletul satului meu”; Pr. Marius Ostroveanu, Parohia Gubaucea, „Hristos în mijlocul copiilor”; Pr. Emilian Dumitru Păunescu, Parohia Motoci, „Credința în Domnul nostru Iisus Hristos, cheia identității noastre naționale”, Pr. Daniel Frățilă, Parohia Belcin, „Noi, tinerii lui Hristos” și Pr. Adrian Sprâncenatu, Parohia Bucovăț, „Hristos-sufletul satului meu”.

Comisia de evaluare a proiectelor s-a întrunit în prezența preacucernicului protoiereu Ion Nicole și a avut următorii membrii: Pr. Viorel Vlăducu, în calitate de responsabil privind cateheza în protoieria Craiova Nord, Prof. Mariana Păunescu, în calitate de profesor de limba și literatura română și Pr. Gabriel Deaconu. După prezentarea activităților desfășurate cu tinerii în cadrul proiectului și după evaluarea portofoliilor, primele trei locuri care vor participa la etapa eparhială a concursului sunt următoarele: Parohia Belcin-locul I; Parohia Braniște II-locul al II-lea și Parohia Izvor-locul al III-lea. La final, Pr. Ion Nicolae a mulțumit preoților pentru implicarea în cadrul acestui concurs și i-a felicitat pe toți cei care au contribuit la realizarea activităților cu tinerii Bisericii noastre.


(Doru Marcu)