19.03.2019 – Proiectul „Din sufletul satului meu” – desfășurat în Parohia Costeni, Gorj

Evenimente

Un grup de tineri din Parohia Costeni, județul Gorj, alături de preotul paroh Ioan Alin Gărăcel, au organizat la sfârșitul săptămânii trecute un spectacol denumit Din sufletul satului meu. Evenimentul a avut loc la Căminul Cultural din satul Costeni și face parte din Concursul Național Catehetic Hristos: sufletul satului meu, desfășurat la nivelul Patriarhiei Române. Coordonatorul proiectului a fost Pr. Gărăcel, sprijinit de cadrele didactice, de oficialitățile comunale și de tinerii voluntari precum: David Cîrcel, Georgiana Popescu și Valentin Popescu.

La acest moment festiv, tinerii și-au încântat ascultătorii cu pricesne, cântece și dansuri populare, cu meșteșuguri tradiționale românești, cu picturi și poezii. De asemenea, cei prezenți au asistat la vizionarea unui scurt-metraj despre istoria satului Costeni, locul unde s-au născut și au trăit oameni de nădejde. Au fost evocați și slujitorii bisericii parohiale închinată Sfântului Ierarh Nicolae.

La final, tinerii au participat la o acțiune filantropică constând în împărțirea de alimente bătrânilor și copiilor cu posibilități materiale reduse din aproprierea bisericii.

(Doru Marcu)