26.03.2019 – Proiectul „Dragostea de Dumnezeu dăinuie-n sătucul meu” – realizat în Parohia Baia de Fier, Gorj

Evenimente

În luna martie, tinerii grupului catehetic al Parohiei „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din Baia de Fier, județul Gorj, s-au implicat într-o serie de activități la nivelul localității.

Coordonați de către Pr. Ciungu Ionuț și Pr. Deaconu Florin, copii s-au bucurat mai întâi de o prezentare în programul Power Point a Bisericii cu hramul Duminica Tuturor Sfinților, în prezent monument istoric. Această activitate a avut loc în biserica parohială în ziua de 22 martie. Apoi, duminică, 24 martie, s-au deplasat la Centrul de bătrâni „Sf. Toma” din orașul Novaci, unde au împărțit fructe și alimente. Totodată, au organizat și un mic spectacol de cântece și jocuri populare și au prezentat un obicei ciobănesc de munte. Ultima zi a activităților a avut loc luni, 25 martie, imediat după Sfânta Liturghie, cu participarea credincioșilor din parohie, constând în expoziție de icoane, realizată de către tinerii parohiei, și recital de poezii și rugăciuni. După acest moment, în afara zidurilor bisericii, a avut loc o expoziție de țesături și broderii tradiționale, realizate de fii ai comunei Baia de Fier.

La finalul întâlnirilor, Pr. Ciungu Ionuț a mulțumit cadrelor didactice prezente, oficialităților locale care au sprijinit proiectul și tinerilor care au dat dovadă de dăruire și de implicare.


(Doru Marcu)