26.03.2019 – Prezența Părintelui Mitropolit Dr. Irineu la Ziua Poliției Române, Craiova

Evenimente

În ziua de 25 martie, Poliția Română a împlinit 197 de ani de atestare documentară. Pentru a sărbători acest fapt istoric, la sediul Inspectoratului de Poliție Dolj au avut loc o serie de activități. În Amfiteatrul „General Ion Eugen Sandu” a avut loc o ședință festivă, la care au fost invitați reprezentanții instituțiilor importante ale județului Dolj, anume: Primăria, Consiliul Local, Tribunalul, Biserica și multe altele.

Prezent la acest moment, Înaltpreasfințitul Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a adresat câteva cuvinte de încurajare pentru activitatea polițiștilor din zona noastră. „Este un prilej deosebit pentru noi, sufletește și trupește, ca să onorăm această zi a Poliției Române, așezată nu întâmplător într-un cadru festiv ci tocmai în ziua Bunei Vestiri când noi, creștinii, cinstim pe Preasfânta Născătoarea de Dumnezeu și începutul mântuirii noastre. Buna Vestire nu este altceva decât o veste bună, care ne vine nu din lumea aceasta ci din ceruri. Vestea cea bună este venirea Fiului lui Dumnezeu pentru a se face om ca noi, să simtă ceea ce simțim noi. Sărbătoarea de astăzi este o bucurie pentru cei care păstrează liniștea publică, armonia, buna viețuire între oameni. Prin urmare, felicităm pe cei care veghează la aceste valori, ale dreptului, ale umanității și ale iubirii”.

La final, din partea Înaltpreasfinției Sale și a Bisericii din Craiova, Inspectoratul de Poliție Dolj, coordonat de către Comandantul Nicolescu Constantin, a primit în dar o icoană cu reprezentarea „Bunei Vestiri”, pictată în stil brâncovenesc la Facultatea de Teologie din Craiova.


(Doru Marcu)