28.03.2019 – Cercul metodic al profesorilor gorjeni de Istorie – desfășurat la Liceul Teologic din Târgu-Jiu

Evenimente

În data de 27 martie 2019, Liceul Teologic „Sf. Nicodim” din Târgu-Jiu a găzduit Cercul metodic al profesorilor de Istorie din județul Gorj, organizat de către doamna Prof. Mihaela Ghinoiu și domnul Prof. Constantin Popescu, cadre didactice ale instituției noastre.

În partea de început a întâlnirii a vorbit doamna Inspector Școlar General Prof. Marcela Mrejeru, domnul Prof. Cristian Ciobanu, în calitate de Inspector de specialitate pentru disciplina Istorie și preacucernicul Pr. Prof. Anghel Păunescu, directorul Liceului Teologic. De asemenea, din partea Inspectoratului Școlar Județean Gorj a participat și domnul Prof. Grigore Alexandrescu, Inspector responsabil cu educația permanentă și cu activitățile extra-școlare.

În ceea ce privește desfășurarea activităților, mai întâi au avut loc două lecții demonstrative și anume:  „Țările Române și statele vecine în Evul Mediu. Domnia lui Mihai Viteazul (1593-1601)”, la clasa a IX-a, susținută de către Prof. Ghinoiu Mihaela și „România în perioada Războiului Rece”, la clasa a XII-a, susținută de către Prof. Constantin Popescu.

După aceste momente, invitații au avut posibilitatea de a audia un program muzical cu caracter istoric prezentat de Corul Liceului Teologic, dirijat de Arhid. Prof. Nicușor Lăzărică și melodii populare în interpretarea unui grup de fete din școala noastră. Tot în cadrul evenimentului, invitații au putut admira icoanele pictate de elevii liceului nostru, așezate într-o expoziție pe holul principal al școlii.

În ultima parte a cercului, au avut loc activități metodico-științifice susținute de către Prof. Dănuț Lupulescu, Prof. Gabriel Sarcină, Prof. Inspect. Cristian Ciobanu, Prof. Gabriela Crudu și Prof. Nicolae Negrea, urmate de o ultimă sesiune de discuții libere.


(Doru Marcu)