02.04.2019 – Concursul Național Catehetic „Hristos: sufletul satului meu” – finalizat în Protoieria Craiova Sud

Evenimente

În perioada 18 martie – 2 aprilie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, grupurile parohiale de tineri și-au prezentat în cadre festive activitățile desfășurate în cadrul Concursului Național Catehetic „Hristos: sufletul satului meu”, la nivelul fiecărei protoierii din Arhiepiscopia noastră, după cum urmează: 18 martie – Protoieria Craiova Nord; 26 martie – Protoieria Băilești; 27 martie – Protoieria Târgu Cărbunești; 30 martie – Protoieria Târgu Jiu Sud și Protoieria Târgu Jiu Nord și 2 aprilie – Protoieria Craiova Sud.

Astăzi, 2 aprilie 2019, tinerii din Protoieria Craiova Sud au prezentat lucrările proiectelor în sala de festivități a protoieriei, în prezența Preacucernicului Consilier Grigorie Vulcănescu și a domnului Prof. Doru Marcu, Inspector Eparhial pentru activitățile cu tineretul din Arhiepiscopia Craiovei.

În urma analizării portofoliilor realizate dar și a prezentărilor, pentru faza eparhială proiectele care vor reprezenta Protoieria Craiova Sud sunt următoarele: Proiectul „De la moarte la viață”, coordonat de către Pr. Mihai Scorbură, slujitor la Paraclisul Mitropolitan Sf. Gheorghe-Vechi; Proiectul „Împreună cu Hristos”, coordonat de către Pr. Ion Pungociu, din Parohia Malu Mare și Proiectul „Hristos răstignit, mort și înviat”, coordonat de către Pr. Florin Mihail, din Parohia Romanești.

La final întâlnirii, Pr. Grigorie Vulcănescu, în calitate de protoiereu pentru Craiova Sud, a mulțumit preoților și profesorilor implicați, dar mai ales tinerilor care și-au dedicat timpul și energia pentru realizarea activităților. Din partea Protoieriei Craiova Sud copiii au primit diplome, cărți de rugăciune și iconițe.

(Doru Marcu)