16.04.2019 – Activități din cadrul parteneriatului educațional „Micul creștin”

Evenimente

În cadrul parteneriatului educațional „Micul creștin”, Școala Gimnazială Țuglui, Școala Gimnazială Coțofenii din Dos și Centrul misionar-educativ al Parohiei Oota, cu ocazia aproprierii sărbătorilor pascale, au desfășurat activități legate de marea prăznuire a Învierii. Au participat un număr de 48 de copii, coordonați de Pr. Adrian Trifu, Diac. Prof. Alexandru Vanciu, Prof. Maria Sârbu și Prof. Adriana Flori, alături de voluntarii Centrului misionar-educativ.

Pentru început elevii au participat la Sfânta Liturghie din Duminica a V-a a Postului Mare, închinată Sfintei Maria Egipteanca, în cadrul căreia copii au avut posibilitatea de a se împărtăși și a-și înălța gândurile către Dumnezeu.

După Sfânta Liturghie, elevii au mers în sala Centrului misionar educativ al Parohiei Oota, unde au ascultat în mod activ cateheza despre „Cortul sfânt”, urmată de activități practice de încondeiere a ouălor cu ceară și realizarea unor figurine specifice perioadei pascale. Minunata activitate s-a încheiat cu diverse cântece acompaniate de sunetul de chitară.

(Doru Marcu)