19.04.2019 – Săptămâna „Școala altfel” în Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, preoții din Arhiepiscopia Craiovei au realizat activități educaționale și pastorale cu elevii învățământului preuniversitar, în cadrul programului național „Școala altfel”. Dintre preoții și parohiile implicate amintim: Pr. Gabriel Sorescu la parohia Brândușa, Pr. Daniel Foanene la parohia Rovinari II, Pr. Cristian Salavat la parohia Raci, Pr. Adrian Trifu de la parohia Oota, Pr. Mihail Florin de la parohia Romanești, Pr. Ion Reșceanu la parohia Mântuleasa și parohia Dăbuleni.

Păstrând tradiția de anii trecuți, în zilele săptămânii ,, Școala altfel “, marți, 16 aprilie și joi, 18 aprilie, la parohia Mântuleasa au venit elevii de la instituțiile de învățământ partenere: Liceul de Arte ,,Marin Sorescu“, Colegiul Național ,,Frații Buzești“, Grădinița ,,Otilia Cazimir“, Grădinița ,,Micul prinț“. Copiii au fost însoțiți de profesorii lor. În biserică s-au împărtășit și au ascultat cuvântul de învățătură despre sărbătoarea Sfintelor Paști, prezentat de Pr. Lect. Univ. Ion Reșceanu. Totodată, din partea parohiei Mântuleasa s-au împărțit peste 250 de pachete.

Cu ocazia acestor momente, profesorii de Religie au ocazia să creeze o legătură de suflet cu preoții în vederea implicării în proiectele viitoare, derulate la nivelul parohiilor dar și la nivelul școlilor.

(Doru Marcu)