19.04.2019 – Serile Filocalice în Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Asociația de Studenți Creștini Ortodocși Români, filialele Craiova și Târgu-Jiu, a organizat în săptămâna 15-19 aprilie 2019 serile filocalice.

La Craiova, invitați pentru a ne împărtăși gândurile au fost Arhid. Conf. Univ. Dr. Ionel Ungureanu, cu tema „Mirosul diferit al banilor sau despre relația dintre viețuirea bisericească și comportamentul economic”, și Arhim. Vladimir Dărângă, merele eclesiarh al Catedralei Mitropolitane din Craiova, cu tema „Iubire, ascultare și comuniune în Biserică”. Cele două conferințe s-a desfășurat în Căminul Renașterea din Craiova, în zilele de 16 și 18 aprilie.

La Târgu-Jiu, au fost organizate trei conferințe, cu următorii invitați: Pr. Lect. Univ. Dr. Sorin Bora, cu tema „Meditații la icoana învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. O perspectivă paulină”, Pr. Lect. Univ. Dr. Ioniță Apostolache, cu tema „Mistica siriacă. Contribuțiile părinților sirieni la tradiția Bisericii” și Arhim. Ioachim Pârvulescu, starețul Mănăstirii Lainici, cu tema „Despre Taina Pocăinței”.  Cele trei conferințe s-au desfășurat în Biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel” și în Biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Târgu-Jiu, în zilele 16, 17 și 18 aprilie.


(Doru Marcu)