20.05.2019 – Conferință pastoral-misionară de primăvară în Protoieria Craiova Nord

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în data de 16 mai 2019, preoții din Protoieria Craiova Nord au participat la Sfânta Liturghie și la conferința pastoral-misionară de primăvară. Întâlnirea a avut loc în prezența Pr. Consilier Achim Daniel și a Pr. Protoiereu Ion Nicolae.

Sfânta Liturghie a fost oficiată în Catedrala Mitropolitană „Sf. Mc. Dumitru”, iar prelegerea a avut loc în Sala de Conferințe a Centrului preoțesc „Renașterea”. Pr. Frățilă Daniel, din Parohia Belcin, județul Dolj, a susținut înaintea colegilor un referat intitulat „Sf. Treime – model al unei comuniuni pământești: sat, Biserică și om”. Sfinția sa a vorbit despre identificarea satului românesc cu sacrul, cu spațiul care a păstrat și a continuat credința creștină străbună. De asemenea, s-a vorbit și despre implicarea clerului pentru apărarea teritoriului românesc în războaiele mondiale și de independență.

La final, s-au adresat întrebări cu privire la tema prezentată, dar s-au făcut și anumite sugestii cu privire la implicarea cât mai activă a parohiilor în acțiunile filantropice. Întâlnirea s-a încheiat prin rostirea unei rugăciuni de mulțumire către Maica Domnului.

(Doru Marcu)