27.05.2019 – Rezultate deosebite obținute de tinerii din Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Mitropolitul Olteniei, în această primăvară, tinerii din Arhiepiscopia Craiovei au participat la diferite olimpiade și concursuri, obținând rezultate demne de admirat. În următoarele rânduri, în semn de prețuire și admirație pentru munca depusă, vom prezenta fiecare concurs și numele tinerilor participanți:  

22 – 25 aprilie 2019:

Olimpiada Națională Corală, desfășurată la Argeș – Corul Seminarului Teologic „Sf. Grigorie Teologul” din Craiova a obținut Mențiune. Dirijorul corului nostru este Prof. Dr. Victor Șapcă.  

1 – 5 mai 2019:  

Olimpiada Națională de Religie, Cultul Ortodox, de la Oradea:

Județul Dolj: Niţă F. Ioana Alexia (Premiu Special), Raţiu David, Roșculeasa Andrei, Ciobanu Daria-Liana, Bădici Alma, Cantea M. Ioan, Radu V. Ştefăniţă, Apostu I. Andreea Camelia, Dabu Andrada Costinela, Mitroi D. Iosif-Corneliu (Mențiune), Oprea Carmen Daniela, Sprîncenatu Iunia, Filipoiu Roxana, Stanciu A. Robert Nicolae, Glăvan  Adriana Maria, Apostolescu Ruxandra Maria, Cărăvan Flavius, Biță Alexandra Roxana (Premiu Special), Ştefănescu C. Ştefania Narcisa, Milu Maria și Diaconescu M. Ionela Larisa. Lotul a fost însoțit de către Prof. Carmen Oprea.  

Județul Gorj: Păunescu Maria, Manole Teodora (Mențiune), Gavril Irina, Răscol Alexandru Mihai, Aribași Raul Gabriel (Mențiune), Tabacu Elena Liliana, Roșca Ruxandra Raluca, Buleac Maria Lavinia (Mențiune), Spilcă Ioan Cristian, Popescu Luana, Popescu Georgiana Alexandra, Minoiu Tudor Ion, Ionașcu Constantin Cătălin, Croitoru Maria Cristinela și Giurgescu Emilia Adelina. Lotul a fost însoțit de către Inspector Pr. Prof. Neofit Stănciulescu.  

8 – 12 mai 2019:

Olimpiada Națională de Religie pentru Seminarii și Licee Ortodoxe, de la Caransebeș. Din partea Seminarului Teologic din Craiova au participat: Băran Nicușor (clasa a X-a), Nanu Alexandru (clasa a XI-a, Mențiune) și Bălăceanu Laurențiu (clasa a XII-a, Premiu Special). Lotul craiovean de olimpici a fost însoțit de către Pr. Prof. Dr. Sperlea Cristin.   

1 februarie – 21 mai 2019:

Arhiepiscopia Craiovei a participat în cadrul Concursului Național Catehetic „Hristos: sufletul satului meu” și a calificat pentru premierea națională două grupuri parohiale de tineri și anume: Grupul de tineri al Parohiei Malu Mare, coordonat de către Pr. Pungociu Ion, și Grupul de tineri al Parohiei Rovinari II, coordonat de către Pr. Foanene Daniel și Prof. Popescu Adrian. Premierea a avut loc la București de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.  

De asemenea, Seminarul Teologic din Craiova a participat în cadrul Concursului Național de Folclor „Tradiție și spiritualitate în satul românesc”. Pentru etapa la nivel de școală, au participat următorii elevi: Berbec Claudiu (clasa a X-a), Hîrceanu Mădălin (clasa a XI-a), Anastasescu Dan Dumitru (clasa a XI-a) și Purcel Gheorghe (clasa a XII-a). Pentru etapa națională, proiectul intitulat „Călușul oltenesc în zona comunei Teslui, județul Olt”, realizat de către elevul Anastasescu Dan Dumitru, sub coordonarea Diac. Prof. Drd. Manea Emil, a fost desemnat cu LOCUL I. Premierea a avut loc în ziua de 21 mai de către PF Daniel, Patriarhul României. 

Cu ajutorul și cu binecuvântarea ÎPS Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în perioada 17 – 20 iunie 2019, Arhiepiscopia Craiovei, în parteneriat cu Fundația Cuvântul care zidește, organizează Tabără gratuită pentru elevii cu rezultate deosebite la concursurile și olimpiadele internaționale, naționale și județene în anul școalar 2018-2019, din cadrul Mitropoliei Olteniei. Tabăra Science – Intelligence – Research (SIR) este la a V-a ediție și anul acesta se va desfășura în Campusul Seminarului Teologic Ortodox din Craiova. Înscrierile pentru această tabără se fac online, pe site-ul oficial al Fundației Cuvântul care zidește (www.fundațiacuvantulcarezideste.blogspot.ro).    

 

(Prof. Doru Marcu)