30.05.2019 – Cercuri metodice ale profesorilor de Religie din Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente

În data de 24 mai 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a avut loc Cercul de evaluare al Profesorilor de Religie din județul Dolj. Coordonatorii cercului au fost următoarele cadre didactice: Prof. Dr. Iuliana Gheorghe, Inspector de Specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj, Prof. Loredana Nicolae, Prof. Ramona Enculescu și Prof. Carmen Oprea. Pentru această întâlnire s-a organizat un pelerinaj la Mănăstirea Radu Vodă și Mănăstirea Cernica din București. Instituția organizatoare a cercului a fost Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, Craiova, condusă de director Prof. Turcu Crisanda.

În ziua de 29 mai 2019, începând cu ora 800, în cadrul Mănăstirii Cămărășeasca din Târgu Cărbunești, a avut loc cercul metodic al Profesorilor de Religie din județul Gorj, după următorul program:

-ora 800: Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie

-ora 1000: Dezbaterea ideilor propuse de Ministerul Educației Naționale în proiectul „Educația ne unește”, prezentare susținută de către Pr. Prof. Neofit Stănciulescu, Inspector de Specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Gorj

-ora 1200: Prezentare Referat „Anul omagial al interpreților de muzică bisericească” – semnat de către Prof. Andrei Steluța

-ora 1230: Moment artistic – dansuri populare bătrânești – susținut de către Grupul de copii de la Parohia Albeni, coordonat de către Pr. Mihalache Șuncă.

Întâlnirea Profesorilor de Religie gorjeni s-a încheiat prin eliberarea diplomelor de la Olimpiada de Religie, cultul ortodox, pentru faza județeană.

 

(Prof. Doru Marcu)