31.05.2019 – Prezența Părintelui Mitropolit Dr. Irineu la deschiderea Zilelor Municipiului Craiova, ediția a XXIII-a

Evenimente

În după amiaza zilei de 30 mai 2019, pe scena Teatrului „Marin Sorescu” din Craiova, prin prezența oficialităților publice locale și bisericești, a avut loc deschiderea Zilelor Municipiului Craiova, ediția a XXIII-a.

Din partea Bisericii Ortodoxe din Oltenia, Înaltpreasfințitul Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a mulțumit inițiatorilor acestui program festiv pentru recunoașterea valorilor craiovene și a rugat pe bunul Dumnezeu să binecuvânteze orașul Craiova și pe toți cei care locuiesc aici. „Cu multă bucurie salutăm această zi și o așteptăm cu nerăbdare pentru că ne aduce în suflet mulțumire pentru cei care se străduiesc să obțină rezultate din ce în ce mai bune în toate domeniile”.

Mai apoi, într-o nuanță creștinească, Părintele Mitropolit Irineu a amintit de legătura craiovenilor cu Sf. Mare Mucenic Dimitrie, ocrotitorul spiritual al orașului nostru. Dacă în multe alte lucruri suntem despărțiți, în credință trebuie să fim unitari. „Sf. Mare Mucenic Dimitrie este veghetorul nostru și își are locul în sufletul fiecărui om din Craiova și din Oltenia. Atât Sf. Dimitrie, cât și înaintașii noștri, ne îndeamnă să veghem la unitatea noastră, la dragostea noastră a unora față de alții, pentru că din nefericire din ce în ce mai mult uităm să ne ascultăm și să ne împărtășim ideile, gândurile sau chiar problemele. Trebuie să arătăm că din punct de vedere sufletesc și oltenesc suntem uniți și că nu există olteni fără Oltenia, dar nici Oltenia fără olteni. Să nu uităm niciodată că liantul care ne face să ne iubim unii pe alții și să iubim țara aceasta este credința în Dumnezeu”.

Zilele orașului Craiova vor continua până în data de 9 iunie 2019, fiind programate diferite acțiuni de sărbătoare cum ar fi: concerte de muzică ușoară și populară, acțiuni sportive și recreative, precum și târguri ale meșterilor populari.

 

(Doru Marcu)