15.06.2019 – Serbare la Seminar pentru anul școlar 2018-2019

Evenimente

Vineri, 14 iunie 2019, în prezența Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, și a Preasfințitului Dr. Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul” a organizat serbarea pentru anul școlar 2018-2019.

În deschidere, Arhid. Prof. Dr. Pătularu Ionuț-Adrian, directorul Seminarului, a mulțumit Părintelui Mitropolit Irineu pentru tot sprijinul acordat în timpul anului școlar. De asemenea,a  adresat un cuvânt de mulțumire și pentru Inspectoratul Școlar Județean Dolj, reprezentat de către d-na Inspector Prof. Dr. Iuliana Gheorghe, Inspector de Religie în cadrul ISJ Dolj, părinților protoierei pentru promovarea în rândul parohiilor a școlii noastre teologice, dar și părinților pentru încrederea acordată în vederea formării tinerilor elevi: „Suntem încărcați de o emoție aparte. De fiecare dată, când anul școlar se încheie, atunci adunăm roadele, atunci adunăm recolta. Și anul acesta la Seminar a fost un an bogat în rezultate deosebite. Aș dori să mulțumesc colegilor mei, profesori ai Seminarului, pentru faptul că în fiecare zi s-au dăruit și că au pregătit pe elevii noștri cu devoțiune”.

În cuvântul de felicitare și de binecuvântare, ÎPS Dr. Irineu a vorbit despre darul lui Dumnezeu de a fi elev seminarist, unde avem ocazia să aducem rod bun de învățătură: „Aici în Seminar, trăim aceste clipe fericite de recoltă bogată. La sfârșitul fiecărui an de studiu, o generație ne părăsește pentru a merge mai departe la facultate. Trăim aceste momente cu bucurie aleasă. Altfel spus, sfârșitul fiecărui an școlar este o bucurie pentru cei care rămân aici și păstrează flacăra credinței, lângă această sfântă mănăstire, dar și o bucurie pentru cei care pleacă. Seminarul nostru își desfășoară activitatea între Veniți și Plecați, de multă vreme. Seminarul trăiește întotdeauna din cei care sunt aici, dar și din amintirile istoriei”.

 De asemenea, Părintele Mitropolit a urat mult succesc elevilor seminariști care urmează să susțină examenul de Bacalaureat, dar și vacanță cu mult spor intelectual și duhovnicesc celor care se vor întoarce în luna septembrie pentru un nou an școlar: „Vă dorim o vacanță plăcută celor care veți continua studiile la Seminar. Pentru cei care ați absolvit, vă dorim examene reușite și binecuvântate. Dumnezeu să vă binecuvinteze, să vă dea sănătate și mult folos sufletesc”.

Imediat după aceste momente, a urmat decernarea diplomelor pentru elevii cu  rezultate deosebite la învățătură, alături de premiile în cărți din partea Arhiepiscopiei Craiovei. Pentru istoria acestei zile, vom prezenta numele elevilor care au fost premiați de către ÎPS Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, și de către Preasfințitul Dr. Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei:

Clasa a IX-a, diriginte Prof. Tanța Delcea: Șerbulescu Costinel Alexandru (Premiul I), Gheorghe Denis David (Premiul al II-lea), Cojocaru Andrei Cosmin (Premiul al III-lea),  Mîrmea Mihăiță (Premiul al III-lea), Păunescu Nicolae Adrian (Mențiune), Păsărin Alexandru Vasile (Mențiune) și Litră Alexandru (Mențiune).

Clasa a X-a, diriginte Prof. Dr. Victor Șapcă: Berbec Claudiu (Premiul I), Nițescu Ciprian (Premiul al II-lea), Mîndreci Gabriel (Premiul al III-lea), Bundic Ionuț (Mențiune), Giurcă Dragoș (Mențiune) și Rușinaru Gabriel (Mențiune).

Clasa a XI-a, diriginte Pr. Prof. Dr. Sperlea Cristin: Nanu Alexandru Gabriel (Premiul I, media generală 10), Hîrceanu Ion Mădălin (Premiul I, media 10), Roșculete Andrei (Premiul al III-lea), Anastasescu Dan-Dumitru (Premiul al III-lea), Ilie Relu Auraș (Mențiune), Nanu Cosmin (Mențiune) și Enache Cătălin Ionuț (Mențiune).

Clasa a XII-a, diriginte Prof. Pană Roxana: Bălăceanu Laurențiu (Premiul I), Purcel Gheroghe Petrică (Premiul I), Popovici Andrei Călin (Premiul al II-lea), Mihai Stelică Marius (Mențiune) și Rotariu Cătălin Cristinel (Mențiune).  

De asemenea, tot la acest moment festiv au fost invitați pe scenă elevii care au participat la diferite concursuri județene, interjudețene, la olimpiadele școlare, dar și la concursurile de muzică, unde Seminarul nostru a fost reprezentat cu cinste de către Corul Seminarului Teologic din Craiova, coordonat și dirijat de către Prof. Dr. Victor Șapcă.

La final, toți cei prezenți au luat parte la poza de grup ca amintire pentru această zi de premiere a elevilor noștri seminariști.

 

 

(Prof. Doru Marcu)