18.06.2019 – IPS Părinte Mitropolit Irineu a slujit la hramul Catedralei „Sfânta Treime” din Sibiu

Evenimente

„Mini-vacanța de Rusalii” a fost o perioadă plină de evenimente la Catedrala Mitropolitană „Sfânta Treime” din Sibiu.

Sâmbătă, lăcașul de cult a găzduit Adunarea Oastea Domnului și o conferință despre artă a Pr. Constantin Necula. Duminică, Mitropolitul Laurențiu a oficiat slujba de Rusalii, iar luni evenimentele au culminat cu hramul lăcașului de cult, slujba Sfintei Liturghii fiind oficiată de 5 ierarhi.

Hramul Catedralei

Luni, 17 iunie 2019, de hramul Catedralei „Sfânta Treime” din Sibiu au slujit împreună cu Mitropolitul Laurențiu al Aredealului: Mitropolitul Irineu al Olteniei, Episcopul Andrei al Covasnei și Harghitei, Episcopul Visarion al Tulcii și Preasfințitul Părinte Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane din Sibiu și de Corul „Anastasis” al Catedralei episcopale din Deva.

Slujba s-a încheiat cu un recital susținut de Corala „Timotei Popovici” pe treptele Catedralei mitropolitane, acompaniată de o fanfară.

Pr. Constantin Necula despre „arta de a dărui”

Pr. conf. univ. dr. Constantin Necula a susținut sâmbătă, 15 iunie, conferința „Arta de a dărui – De la Dumnezeu către om”.

„A te întoarce la darul lui Dumnezeu al prezenței frumosului în lume, înseamnă a te întoarce la valențele pe care ți le dă Dumnezeu pentru a rămâne în viață. Eu cred că noi iubim frumosul ca să rămânem în viață”, a afirmat pr. Necula în cadrul conferinței.

Evenimentul, organizat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru din Sibiu (FITS) 2019, a fost deschis prin microrecitalul „Metanie ție, Părinte!” susținut de directorul Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu și al FITS, Constantin Chiriac.

Adunarea Generală Oastea Domnului

Tot sâmbătă, sute de membri ai Oastei Domnului din întreaga țară s-au adunat la Sibiu la tradiționalul eveniment organizat de Rusalii și s-au rugat împreună la slujba Vecerniei oficiată de un sobor de preoți și diaconi în prezența Mitropolitului Laurențiu.

„Doresc să vă mulțumesc pentru dragostea dumneavoastră față de Mântuitorul Iisus Hristos și Maica Preacurată, față de toți sfinții care ne ocrotesc, dragoste pe care o manifestați statornic ca adevărați apărători, pentru că asta înseamnă a fi ostaș”, le-a spus ierarhul.

Vezi mai multe detalii despre cele trei evenimente pe site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Sursa: basilica.ro