18.06.2019 – Postliceala Sanitară „Sf. Ștefan” a Arhiepiscopiei Craiovei – în campanie de promovare

Evenimente

Cu binecuvântarea și cu sprijinul Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în luna martie a anului 2018, Arhiepiscopia Craiovei a preluat Școala Postliceală „Sf. Ștefan” din Craiova. Din punct de vedere al acreditării, școala noastră este o unitate de învățământ acreditată, conform O.ME.C.I. nr. 3555/30.03.2009, domeniul Sănătate și Asistență Pedagogică, cu nivel de calificare 5, stabilit de Cadrul Național al Calificărilor, O.M. nr. 3973/2014, studiile fiind recunoscute și în străinătate.

Postliceala Sanitară „Sf. Ștefan” din Craiova ne pune la dispoziție două specializări și anume: Asistent Medical Generalist și Asistent Medical de Farmacie. Școala își propune formarea la standarde europene de profesioniști de înaltă calificare în domeniul medical, capabili să se integreze pe piața națională și internațională a muncii.

Oferta educațională pentru anul școlar 2019-2020 își propune să formeze 3 clase pentru specializarea Asistent Medical Generalist (90 de locuri) și 2 clase pentru specializarea Asistent Medical de Farmacie (60 de locuri). Durata cursurilor pentru fiecare specializare durează 3 ani. Perioada de înscriere a început cu data de 15 mai 2019 și durează până la 10 septembrie 2019. Programul de înscriere este de luni până vineri, în intervalul de ore 1000 – 1800, la sediul școlii de pe Strada Adrian Păunescu, nr. 16, din Craiova, județul Dolj. Pentru mai multe informații, adresa de web a școlii este următoarea: www.scoalasfantulstefan.ro. De asemenea, școala dispune și de pagină oficială de Facebook și anume: https://www.facebook.com/ScoalaEcologica/ .

            În această perioadă, Postliceala Sanitară „Sf. Ștefan” organizează o campanie de promovare, activitate susținută de către doamna Prof. Achim Georgeta, directoarea școlii noastre, și coordonată de către doamna Hogea Daniela și doamna Fira Manuela. Conform programului anunțat, în preajma bisericilor din zona centrală a orașului Craiova au fost instalate corturi, unde profesorii și elevii noștri se află pentru a împărți pliante de promovare, dar și pentru a oferi o consultație medicală gratuită.   

            În Duminica Rusaliilor, când Biserica Ortodoxă prăznuiește momentul Pogorârii Sfântului Duh peste Sfinții Apostoli, imediat după Sfânta Liturghie, ÎPS Dr. Irineu a dorit să viziteze cadrele medicale și didactice aflate în cortul de promovare al Școlii Sanitare „Sf. Ștefan”, instalat lângă Catedrala Mitropolitană „Sf. Mc. Dumitru” din Craiova. Ca amintire a acestui moment, după arhiereasca binecuvântare, toți cei prezenți au făcut o poză de grup cu Părintele Mitropolit Irineu, primind îndemnul de a continua această muncă de promovare.

           

(Doru Marcu)