18.06.2019 – Tabără școlară de excelență pentru olimpicii din Mitropolia Olteniei

Evenimente

Cu binecuvântarea și ajutorul Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în perioada 17 – 20 iunie 2019, Fundația „Cuvântul care zidește” organizează în cadrul Seminarului Teologic „Sf. Grigorie Teologul” din Craiova o Tabără de excelență pentru elevii olimpici din Oltenia, denumită „SCIENCE – INTELLIGENCE – RESEARCH”. Tabăra SIR de anul acesta este la a V-a ediție și se adresează elevilor cu rezultate deosebite la învățătură, la concursurile și olimpiadele din anul școlar 2018-2019. În această tabără sunt reprezentate toate eparhiile din Mitropolia Olteniei (Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea și Mehedinți), tinerii elevi fiind însoțiți de către un profesor de Religie din zonele din care provin.

Luni, 17 iunie 2019, a avut loc deschiderea evenimentului prin săvârșirea slujbei de mulțumire, oficiată de către Pr. Consilier Grigorie Vulcănescu, delegatul Părintelui Mitropolit Irineu pentru acest moment festiv. Din partea Seminarului Teologic a vorbit tinerilor prezenți directorul școlii teologice, Arhid. Prof. Dr. Pătularu Ionuț-Adrian, și d-na Cristina Stamatoiu, directoarea Fundației „Cuvântul care zidește”.

Programul taberei prevede mai multe activități, dar și diferite vizite tematice în orașul Craiova. Așadar, pentru prima zi a taberei a fost prevăzută festivitatea de deschidere, dezbaterea programului de tabără, dar și proiectarea unui film în aer liber. A doua zi, tinerii se vor deplasa în Parcul Tineretului unde vor avea ocazia să se plimbe cu bicicletele, să viziteze Centrul Water Park, dar și să se joace în locurile special amenajate. De asemenea, după masa de prânz vor participa la atelierele de creație și de distracție. Elevii talentați vor fi invitați să cânte și să realizeze jocuri de tabără. La finalul zilei, va urma proiectarea unui film istoric. A treia zi, vor avea partea de jocuri interactive pentru dezvoltarea personală, de un program liber la alegere, iar după amiază, vor fi prezenți la Festivalul de poezie, ce se va desfășura în cadrul Seminarului, la invitația Arhid. Prof. Pătularu Ionuț-Adrian. Aici tinerii olimpici vor avea ocazia să recite poezii, fie creație proprie, fie aparținând unor poeți consacrați. Seara se va încheia prin festivitatea de premiere, dar și prin realizarea unui foc de tabără. Joi, 20 iunie 2019, după rugăciunea de dimineață și după micul dejun, olimpicii vor părăsi tabăra, sub coordonarea profesorilor însoțitori, după o experiență de neuitat, unde au legat prietenii și au avut parte de amintiri memorabile.  

 

 

(Doru Marcu)