30.06.2019 – Proiectul socio- medical „Fii informat! Fii sănătos!”

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, astăzi, 30 iunie 2019, la biserica Sf. Ioan Botezătorul, de pe strada Brestei, nr. 247, a avut loc implementarea primei etape a Proiectului socio-medical „Fii informat! Fii sănătos!”.   

Proiectul are ca parteneri Școala Postliceală Sf. Ștefan din Craiova și Parohia Cernele II și vizează o serie de activități de promovare a școlii. A fost prezentată cifra de școlarizare pentru anul 2019- 2020, precum și baza materială de care dispune școala pentru a oferi un act educațional la standarde de calitate deosebite.

Totodată, enoriașii prezenți la slujbă, au beneficiat, după oficierea Sfintei Liturghii, de un consult medical sumar efectuat de cadre medicale și elevi voluntari ai școlii. Astfel de acțiuni se vor mai desfășura în această vară în ultimele duminici ale lunilor iulie și august.

De asemenea, în cadrul proiectului, cadre didactice ale Școlii Postliceale „Sfântul Ștefan”, însoțite de elevi și enoriași ai Parohiei Cernele II, în colaborare cu Centrul de Pelerinaj „Sf. Nicodim” al Arhiepiscopiei Craiovei, vor merge împreună în două pelerinaje organizate la câteva mănăstiri din București (6 iulie) și la mănăstirile oltene dunărene (31 august).

 

Pr. Sebastian Cătălin Hogea