04.07.2019 – Evenimente liturgice, culturale şi artistice în Cetatea Băniei: Absolvenţii Facultăţii de Teologie din Craiova au depus jurământul

Evenimente

Absolvenţii Facultăţii de Teologie din Craiova au depus miercuri, 3 iulie, jurământul de credinţă la Paraclisul Mitropolitan „Maica Precista” – Dudu. Evenimentul a fost precedat de Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, săvârşită de Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, înconjurat de soborul părinţilor profesori.

Încă o promoţie de absolvenţi ai Facultăţii de Teologie din Craiova au împărtăşit bucuria lucrului împlinit, în cadrul evenimentului liturgic de depunere a jurământului de credinţă. Înconjuraţi de părinţii profesori, de îndrumătorii de an, de părinţi, cunoscuţi sau prietenie, cei peste o sută de absolvenţi ai secţiilor de Pastorală şi Arte Vizuale (Artă Sacră, Pictură şi Sculptură), precum şi de colegii mai mari de la masterat, proaspeţii absolvenţi s-au rugat mai întâi la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie. Cu binecuvântarea IPS Părinte Mitropolit Irineu, Slujba Euharistică a fost oficiată de PS Părinte Nicodim, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi.

Binecuvântări arhiereşti şi cuvinte de suflet

La finele slujbei, Episcopul Severinului şi Strehaiei a pus la inima celor prezenţi un cuvând de învăţătură duhovnicească. PS Părinte a tâlcuit mai întâi pericopa evanghelică, adăugând mai apoi un gând duhovnicesc şi o rugăciune de suflet pentru studenţii teologi şi pentru tinerii artişti. PS Nicodim i-a îndemnat pe tineri să se roage mai mult şi să priemască cu responsabilitate viitoarele sarcini şi încercări, rezultate din slujirea de mărturisitori şi teologi ai Bisericii.

            Înaintea depunerii jurământului de credinţă, pr. conf. univ. dr. Nicolae Răzvan Stan, Decanul Facultăţii de Teologie din Craiova, a transmis cuvântul de binecuvântare al IPS Părinte Mitropolit Irineu. De asemenea, decanul facutăţii craiovene a evidenţiat bucuria lucrului împlinit şi a roadelor bogate împărtăşite mai ales prin evenimentul de absolvire a primei promoţii de la secţia de Arte Vizuale, înfiinţată în urmă cu patru ani la Craiova.

Expoziţia absolvenţilor de la Arte Vizuale

Tot miercuri, 3 iulie, la Galeriile Cromatic din Craiova, absolvenţii Secţiei de Arte Vizuale au vernisat o frumoasă expoziţie în care s-au cuprins toate lucrările realizate în proiectele de licenţă. Alături de absolvenţi au fost prezenţi şi profesorii coordonatori: lect. univ. dr. Dana Postolache, lect. univ. dr. Alexandrina Bădescu, lect. univ. dr. Vasile Fuiorea, lect. univ. dr. Emilia Burlan, lect. univ. dr. Emilian Popescu, asist. univ. drd. Laura Semenov, asis. univ. dr. Dan Nica. Expoziţia a fost prezentată de criticul de artă Magda Buce-Răduţ. Un câvnt de felicitare a venit şi din partea pr. conf. univ. dr. Nicolae Răzvan Stan, Decanul Facultăţii de Teologie din Craiova. Oficiile s-au încheiat prin intervenţia fiecărui profesor coordonator, care ţi-a prezentat ucenicii şi specificul realizării artistice expuse în cadrul evenimetului. Au fost astfel prezentate peste 50 de lucrări cu specific religios şi laic, realizate în metodă tradiţională sau modernă, pictură sau sculptură.

 

Pr. Ioniţă Apostolache