03.09.2019 – Conferinţă de presă pentru ITO 2019

Evenimente

În contextul pregătirilor pentru ITO 2019, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a susţinut o conferinţă de presă în Sala Presei, din cadrul Facultăţii de Teologie din Craiova. Întâlnirea a avut loc marţi, 3 septembrie, de la orele 12,00, în prezenţa celor mai importante trusturi de presă din Cetatea Băniei.

            Alături de IPS Părinte Mitropolit Irineu au fost prezenţi dl. Lucian Dindirică, directorul Bibliotecii „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova, în calitate de coorganizator, pr. Bogdan Trifu, consilier administrativ în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei şi coordonator al echipei de organizare ITO 2019 şi pr. Adrian Stănulică, consilier pe probleme sociale la Centrul Eparhial şi responsabil pentru partea artistică în cadrul ITO 2019.

            În deschiderea conferinţei de presă, IPS Părinte Mitropolit Irineu a vorbit despre principalele coordonate logistice ale organizării ITO 2019, precum şi despre mesajul pe care îl va transmite tinerilor în cadrul acestui eveniment. „Este o iniţiativă a Bisericii noastre, promovată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe care noi am avem bucuria de a o organiza anul acesta. Este un moment pentru care ne pregătim de foarte multă vreme şi iată că astăzi suntem învredniciţi ca să-i putem primi pe aceşti tineri şi să-i înconjurăm cu toată dragostea noastră ca ei să se simtă bine pe tot parcursul acestei perioade, de pe data de 5 septembrie şi până în ziua de 8 septembrie, la Mănăstirea Maglavit, unde se va preda flacăra ITO către Mitropolia Banatului. Pentru pregătirea acestui mare eveniment am avut în vedere atât partea educaţională, cea socială şi nu în cele din urmă latura culturală a acestui eveniment, marcată în primul rând de imnul ITO, care a fost alcătuit în cadrul Facultăţii noastre de Teologie, continuând cu programul pus la punct împreună cu partenerii noştri. Sperăm ca Bunul Dumnezeu să ne ajute să ducem la vedere tot ceea ce ne-am propus, având în vedere toate aşteptările legate de acest eveniment”, a spus IPS Părinte Irineu.

            La rândul său, Lucian Dindirică, directorul Bibliotecii „Aman” din Craiova, a vorbit despre legătura de suflet pe care Arhiepiscopia Craiovei a avut-o dintotdeauna cu reprezentanţii autorităţilor locale din Cetatea Băniei, care s-au alăturat cu bucurie acestei frumoase iniţiative culturale şi spirituale deopotrivă.

            Pr. Bogdan Trifu, responsabil cu organizarea generală a evenimentului, a marcat principalele momente ale programului, derulat pe toate cele patru zile ale întâlnirii. De asemenea, pr. Adrian Stănulică, responsabil artistic ITO 2019, a amintit numele principalilor invitaţi la eveniment. Menţionâm aici pe: Felicia Filip, Generaţia Folk, Grupul vocal-instrumental de muzică veche al Arhiepiscopiei Râmnicului şi maestrul Tudor Gheorghe, pentru seara de 5 septembrie; Ansamblul Maria Tănase şi Direcţia 5, pentru seara de 6 septembrie; Formaţia Piatza Viva din Italia şi Paula Seling, pentru seara de 7 septembrie.

Pr. Ioniţă Apostolache