Israel – Oferta speciala

Pelerinaje

Pelerinaj de 8 zile/ 7 nopti in Tara Sfanta

CU OCAZIA BOBOTEZEI

13-20 IANUARIE

 

Ziua I: Întâlnire pe Aeroportul international Otopeni – la ora 08:00, cursa  El Al – LY574U .

–          Decolare ora 11:00, sosire pe Aeroportul Ben Gurion la ora 13:35.

–          Deplasare la Lod (Lida) – locul mormantului Sfantului Gheorghe

–          Nazareth – închinare în Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) şi în Biserica Catolică Buna Vestire ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii. Cina si cazare Nazaret/Tiberias.

 

Ziua II: – Mic dejun.

–          Deplasare la Muntele Tabor – închinare în Biserica Ortodoxă “Schimbarea la Faţă” (locul Schimbării la Faţă a Domnului,  Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului). 

–          Cana Galileei – închinare în Biserica Ortodoxă ce aminteşte de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana Galileii.  

  Deplasare pe Muntele Fericirilor – închinare în Biserica ce aminteşte de celebra Predică de pe munte a Domnului.

–          Tabgha– Biserica ce aminteşte de minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor (hrănirea a 5.000 de oameni cu 5 pâini şi 2 peşti),

–          Biserica Sf. Petru, vizitarea ruinelor oraşului Capernaum, oraşul cel mai iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, unde a făcut cele mai multe minuni; vizitarea ruinelor Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru, închinare în Biserica Ortodoxă din Capernaum.  Cazare şi cină la Bethleem.

 

Ziua III:  – Mic dejun. Deplasare la Ierusalim, pe Muntele Măslinilor, unde ne vom închina la următoarele locuri sfinte: 

–          Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului, 

–             Mănăstirea Pater Noster (loc în care Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”),

–          Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”), 

–          Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor (ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins),

–          Biserica ce adăposteşte Mormântul Maicii Domnului şi Grota Trădării.

–          Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Tain㔺i Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Cina si cazare la Bethleem.

 

Ziua IV: – Mic dejun. Deplasare în pustiul Iudeii cale de 15 km pentru a vizita Mănăstirea Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis doar bărbaţilor, închinare la moaştele Sf. Sava) şi Mănăstirea Sf. Teodosie cu Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. 

Bethleem – ne vom închina în Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului (ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului), Grota Laptelui. Cina si cazare la Bethleem.

Ziua  V: Mic dejun. Intrăm în Cetatea Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi ne închinăm în Biserica ridicată deasupra casei în care s-a născut Sf. Fecioară Maria, în Cetatea Antonia.

–          Parcurgem Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri (închinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc).

–          Deplasare la  Zidul Plângerii, ultima ramasita a zidului vestic care imprejmuia cel de-al doilea Templu al evreilor, disrtrus de romani in timpul primului razboi evreo- roman.

–          Vizitarea Aşezământului Românesc de la Ierusalim. Cina si cazare la Bethleem.

 

Ziua VI: – Mic dejun. Deplasare  la râul Iordan, participare la sarbatoarea BOBOTEZEI, SF. Liturghie oficiată de Patriarhul grec ortodox al Ierusalimului.

–          Închinare în Mănăstirea Sf. Gherasim. Deplasare către ţărmul Mării Moarte. Cina si cazare la Bethleem.

 

Ziua VII: Mic dejun.  

–          Deplasare către Hozeva – Mănăstirea Sf. Gheorghe (închinare la moaștele Sf. Ioan Iacob Românul)

–          Deplasare la Ein Karem – ne vom închina în Biserica Naşterii Sf. Ioan Botezătorul (ridicată pe locul naşterii Sf. Ioan) şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria.

–          Cina si cazare la Bethleem.         

Ziua VIII: Mic dejun. Sosire la aeroport la ora 04:00. Decolare cu cursa El Al – LY573 la ora 07:00, sosire București Otopeni la ora 09:45.

TARIF:

710 euro

Cazare în camera dublă

Supliment Single 250 euro

 

SERVICII INCLUSE:

–  bilet de avion cursă Bucuresti Otopeni – Tel Aviv – Bucuresti Otopeni;

–  taxele de aeroport ;

– 1 noapte cazare Tiberias/Nazareth, 6 nopți cazare Bethlehem hotel 3,4* – clasificare  locala;

– demipensiune inclusa;

– transport autocar aer condiţionat;

– intrările la obiectivele menţionate în program;

– preot însoţitor

 –închiriere sistem audio-ghid;

SERVICII NEINCLUSE:

 –  tips (bacsis) pentru șofer, personal hotelier (30 euro) care se plăteşte reprezentantului agenţiei 
 • asigurarea medicala – se incheie persoanelor cu varsta pana la 79 ani (inclusiv)

 

 ACTE NECESARE: 

 • paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară. 

NOTĂ:

 •    Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
 •   Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 •   Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 •  Compania aeriană  îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
 •  Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel, Iordania şi Egipt
 •   Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână max. 6 kg/pers. cu dimensiunile maxime 40x30x20 cm (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite la bagajul de mana)  
 •   Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
 •   Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 •   Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii
 •   Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

 

Telefon: 0351.422.274
Mobil: 0725.442.686
Mobil: 0754.031.847