Pelerinaj in Capadocia
23 AUGUST-2 SEPTEMBRIE 2021
- Ziua 1, Craiova – Canakale (865 km)
Întâlnire la ora 05:30 la în fața Catedralei Mitropolitane Sfântul Dumitru din Craiova, plecare la ora 06:00 pe ruta Craiova – Bucuresti – Edirne – Canakkale.
- Ziua 2, Troia – Pergam – Izmir – Kusadasi (430 km)
Mic dejun. vizitam ruinele vechilor cetăti Troia I – IX – primul oraș a fost fondat în mileniul III inanite de Hristos. Continuam cu Pergam oras care este amintit si in Carte Apocalipsa. Biserica Apocaliptică Curtea Roşie (aici a fost iniţial un templu păgân. În anul 92 d.Hr., în acest templu s-a fost martirizat Sfântul Antipa. Trecem prin Izmir care în vechime se numea Smyrna. Cetatea a fost păstorită de Sfântul Policarp, cel care este de fondatorul orașului. Cina și cazare în zona Kusadasi.
- Ziua 3, Efes (80 km.)
Mic dejun. Începem ziua cu vizita la Cetatea Efes (oraşul antic a devenit în cursul timpului unul din cele mai dezvoltate centre religioase și comerciale. Astăzi se pot vedea ruinele Bibliotecii lui Celsus, Marelui Teatru în care a predicat Sfântul Apostol Pavel, Biserica Maicii Domnului – în care s-a ţinut Sinodul III Ecumenic în anul 431). Deplasare la Casa și Izvoarele Maicii Domnului (conform tradiţiei, Maica Domnului a venit în Efes cu Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan, imediat după Învierea Mântuitorului. Ne închinam la mormântul Sfântului Ioan Evanghelistul (ruinele impresionantei biserici bizantine din Efes închinate Sfântului Ioan Teologul, marchează locul unde, potrivit traditiei, acesta ar fi fost înmormântat. Deplasare la coloanele Templului zeiţei Artemis (una dintre cele 7 minuni ale lumii). Cazare şi cină Kuşadasi.
- Ziua 4, Milet – Didim – Bodrum – Laodiceea (315 km.)
Mic dejun. Plecare spre Pamukkale. Vizitarea cetăţilor antice greceşti Milet şi Didim, tur panoramic al oraşului Bodrum (fostul Halicarnas cu templul Mausolos – una din cele 7 minuni ale lumii antice) şi Castelul Cavalerilor Ioaniţi. Se vizitează Laodiceea cu cea mai veche biserică din Asia Mică. Cazare şi cină în Pamukkale.
- Ziua 5, Pamukale – Hierapolis (185 km.)
Mic dejun. În Pamukkale se vizitează Necropola si Cetatea Hierapolis (anticul oraş grecesc supranimit si Oraşul Sfânt. Se va urca la Biserica ridicată pe locul unde Sfântul Apostol Filip a fost martirizat, dar şi potrivit traditiei se afla mormântul Apostolului. Dupa ultimile cercetari se crede că mormântul Sfântului Apostol Filip este în centrul bisericii vechi. Se va coborî pe terasele calcaroase cu apă termală fenomen unic în lume. Cazare şi cină în Pamukkale.
- Ziua 6, spre Capadocia (660 km.)
Mic dejun. Plecare spre Capadocia regiune ce se afla în centrul Turciei. Relieful constă dintr-un platou care este străpuns de vârfuri vulcanice dintre care Muntele Erciyes, în apropiere de Kayseri (vechea Cezaree), este cel mai înalt vârf cu altitudinea de 3916 m. Vom parcurge distanta dintre Pamukkale – Denizli – Konya (cea mai mare regiune din Turcia, oraş cunoscut în vechime ca Iconium, pe aici au trecut Sfinţii Apostoli Pavel şi Barnabas) – Aksaray – Nevsehir – Urgup / Ortahisar. Cazare şi cină Urgup / Ortahisar.
- Ziua 7, Goreme – Kaymakli (85 km.)
Mic dejun. Se vizitează: Muzeul în aer liber Goreme. În aer liber sunt adăpostite mânăstiri şi biserici paleocreştine săpate în tuf vulcanic, chilia în care a locuit Sfântul Vasile Cel Mare. Oraşul subteran Kaymakli (a fost populat în perioada bizantină, a servit ca adăpost în vreme invaziilor arabe şi mongole. Se coboară pe galeriile oraşului la o adâncime de cca. 20 m., panorama Văii Gyuvercinlik (Valea Porumbeilor) şi Uchisar, Chilia Sfântului Simeon Stâlpnicul, vizitarea unui atelier de ceramică situat sub pamânt şi care se întinde pe o suprafaţă de 4000 m.p. Vizită la ieslea unde a vieţuit şi s-a nevoit Sfântul Ioan Rusu. Cazare şi cină Urgup / Ortahisar.
- Ziua 8, Capadocia – Istanbul (750 km.)
Mic dejun. Plecare spre Istanbul pe traseul Aksaray – Ankara ( fosta Ancyra facem un tur cu autocarul și vizităm Muzeul şi a Mausoleului lui Mustafa Kemal Ataturk. Cazare în Istanbul.
- Ziua 9, Istanbul
Mic dejun. Azi vă invităm la un tur pietonal – se vizitează: Catedrala Sfânta Sofia (prima biserică de pe acest loc a fost construită de Constantin cel Mare în anul 325), Palatul Topkapi (actualul Muzeu Naţional al Turciei, care adăposteşte exponate unice: mâna dreaptă a Sfântului Ioan Botezatorul, sabia lui Ştefan cel Mare), Moscheea Albastră (cea mai mare moschee din Istanbul, singura cu 6 minarete), Basilica Cisterne ( “Palatul scufundat”, a fost construită ca un rezervor de apă pentru a alimenta palatal imperial) locul fostului Hipodrom, unde acum se află: Fântâna lui Wilhem II, Obeliscul Egiptean, Coloana Şerpuită, Coloana lui Constantin Porfirogenetul. Moment de ragaz în Bazar Bayazid pentru cumpărături. Cazare Istanbul.
- Ziua 10, Istanbul
Mic dejun. Închinare la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii (în limba turcă Mănăstirea Balîklî, prima biserica a fost construită de împaratul Leon I Tracul). Biserica Românească Sfânta Muceniţă Paraschevi, (ctitorie a Sfântului Constantin Brâncoveanu, închinare la moaştele Sfintei Arghira şi Sfântul Nifon Patriarhul Constantinopolului, praznuit pe 11 august). În Istanbul închinare în Patriarhia Ecumenică. Închinare la moaştele Sfântului Grigorie Teologul, Sfântului Ioan Gura de Aur. Tot aici este o bucata din coloana de care a fost legat Iisus Hristos când soldaţii romani l-au biciuit şi l-au torturat. Alte două bucăţi din această coloană se află în Ierusalim şi în Roma. Se crede ca această a fost adusă aici de către Sfânta Elena după pelerinajul făcut în Ţara Sfântă. Biserica Vlaherne (loc unde Maica Domnului s-a arătat când oraşul era asediat şi a lăsat asupra lor Acoperămânul. Opţional croazieră pe Bosfor în care se pot vedea diverse obiective aflate pe malul European sau Asiatic. Cazare Istanbul.
- Ziua 11, Istanbul – Craiova (800 km.)
Mic dejun. Avand în minte și în suflet pe sfinții capadocieni și frumoasele locuri vizitate pornim spre România, sosire la Craiova în funcţie de traficul auto și formalităţile vamale.
Preț 455 euro/pers. cazare în camera dublă pentru un grup de 35 pers
Preț 440/pers. cazare în camera dublă pentru un grup de 40 pers
Suplimentul de single 185 euro pentru ambele variante (35 sau 40 pers/grup)
SERVICII INCLUSE:
- transport cu autocar clasificat
- 10 nopţi cazare în camere duble hoteluri 3* (clasificare locală)
- 10 mic dejun
- 6 mese de seară
- Ferry-boatul la Canakkale
SERVICII NEINCLUSE:
- taxe intrări obiective (aproximativ 150 Euro/pers. Se plătește în Turcia)
- ghid local (aproximativ 50 Euro/pers. Se plătește în Turcia)
- excursiile opţionale (croazieră pe Bosfor – aproximativ 15 Euro/pers., Se plătește în Turcia)
- taxe de stațiuni și orașe
BINE DE ȘTIUT
- Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
- Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
- Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Turcia.
- Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
- Tariful pentru ferryboat este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului; pot intervenii modificări ale tarifului.
- Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
- Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.
- Pentru calatorie este necesar paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.