Turcia – Istanbul

Pelerinaje

Istanbul – Capitala Bizanțului

Acoperământul Maicii Domnului

29 Septembrie – 03 Octombrie

 • Ziua 1: Craiova – Istanbul

Întâlnire la ora 04:00  în Craiova la Biserica Mântuleasa Plecăm la ora 04:30 pe traseul Craiova – Bucureşti – Giurgiu –  Ruse – Veliko Tarnovo (capitala celui de al doilea Imperiu Bulgar) – trecere prin Valea Trandafirilor – Kapitan Andreevo – Kapikule – Edirne. Ajungem în orașul împărțit pe 2 continente, capitala Imperiului Bizantin. Cazare în Istanbul.

 • Ziua 2: Istanbul – Biserica Vlaherne – Patriarhia Ecumenică – Mân. Izvorul Tămăduirii – Biserica Românească

Günaydın! (Bună dimineața!). Mic dejun. Ne îndreptăm către Patriarhia Ecumenică. Aici avem ocazia să ne închinăm la moaştele Sfântului Grigorie Teologul, Sfântului Ioan Gură de Aur, Sfintei Solomoni, Sfintei Eufimia și Sfintei Teofana. Tot aici este și o parte din „Coloana Flagelării”, de care a fost legat Iisus Hristos când a fost biciuit de soldații romani.
Mănăstirea Izvorul Tămăduirii (prima biserică a fost ridicată de Împaratul Leon I, datorită unei minuni pe care a trăit-o când era soldat. Biserica Românească din Istanbul cu hramul Sfânta Muceniţă Paraschevi și Sfinţii Martiri Brâncoveni. Seara se poate face o frumoasă și relaxantă croazieră pe Bosfor, prilej cu care avem ocazia sa vedem obiective aflate pe cele două maluri ale Bosforului – European și Asiatic. Cazare în Istanbul.

 • Ziua 3: Istanbul, Mân. Vlaherne – tur pietonal

Mic dejun. Ne îndreptăm spre Biserica din Vlaherne cu hramul Acoperământul Maicii Domnului; cel mai important eveniment a avut loc în anul 626, atunci când Constantinopolul a fost asediat de avari, în timp ce împăratul Heracle cu trupele sale erau plecați la luptă cu perșii. Icoana Maicii Domnului Vlachernitissa a fost scoasă în procesiune, iar avarii au încetat asediul; victoria a fost pusă pe seama Maicii Domnului; după Catedrala Sfânta Sofia, aceasta este cea mai importantă biserică închinată Maicii Domnului din oraș.
Continuăm cu tur pietonal prin zona Sultan-Ahmet, vechiul oraș Constantinopole. În Istanbul trebuie să vizităm neapărat Moscheea Albastră, simbolul orașului dar și al Turciei. Monument și loc de rugăciune, Moscheea și-a câștigat renumele după mozaicul superb, predominant albastru. Domurile sale în cascadă și cele 6 minarete zvelte îl fac unic în toată lumea Islamică. La câteva minute de mers descoperim Hipodromul, construit de împărații bizantini pentru a se distra și a distra poporul. De văzut Obeliscul Egiptean, Fântâna lui Wilhelm II, Coloana Șerpuită și Coloana lui Constantin Porfirogenetul. Cazare în Istanbul.
İyi geceler! (Noapte bună!)

 • Ziua 4: Istanbul, Dolmabahce – Sfânta Sofia, Palatul Topkapî

După micul dejun. Continuăm vizita în zona veche a Istanbulului (zona Sultan Ahmet). Vizitam vechea reședință a Sultanilor Palatul Topkapî, (astăzi muzeu). Complexul cuprinde mai multe clădiri care aveau fiecare un rol bine definit în viața de la Înalta Poartă. În muzeu se află expusă și sabia lui Ștefan Cel Mare, alături de Toiagul lui Moise, turbanul lui Avraam (Abraham) și cel al lui Iosif. La doar câteva minute de mers, ajungem la Catedrala Sfânta Sofia (Aya Sofya) reper istoric, religios și cultural, capodoperă arhitecturală ce atrage milioane de vizitatori în fiecare an.
Pe malul european nu departe de podul peste Bosfor se află Palatul Dolmabahce. Simbol al grandorii Imperiului Otoman timp de secole, palatul este astăzi un obiectiv pe care nu îl ratează niciun turist. Vizita la Dolmabahce.
Practic inima orașului o reprezintă Marele Bazar. Cel mai mare complex comercial acoperit din lume se întinde razant pe zeci de alei și te copleșește cu abundența și diversitatea de mărfuri, de la fructe confiate și fire de mătase la podoabe și bijuterii dar și cafenele și tarabe cu diverse delicii, mai puțin dulci. Cazare in Istanbul.

 • Ziua 5: Istanbul – Craiova

Mic dejun. Plecăm spre România. Se ajunge în Craiova în funcție de traficul auto și de formalitățile vamale. 

Pret 220 euro/pers. cazare în cameră dublă, valabil pentru un grup de minim 35 pers.

Pret 190 Euro/pers, cazare în cameră dublă, valabil pentu un grup de minim 40 pers.

Suplimentul de single 85 euro (pentru ambele variante)

 SERVICII INCLUSE:

 • transport cu autocar clasificat
 • 4 nopţi cazare în camere duble hoteluri 3* (clasificare locală)
 • 4 mic dejun

SERVICII NEINCLUSE:

 • taxe intrări obiective (aprox. 95 Euro/pers.)
 • ghid autorizat (aprox. 35 Euro/pers.)
 • excursiile opţionale (croazieră pe Bosfor – aprox. 15 Euro/pers.)
 • asigurarea medicală

 NOTE

 • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Turcia.
 • Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
 • Tariful pentru ferryboat este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului; pot intervenii modificări ale tarifului.
 • Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 • Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.
 • Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară

Centrul de Pelerinaje „Sfantul Nicodim”

Telefon: 0351.422.274
Mobil: 0725.442.686
Mobil: 0754.031.847